Xiaomi gets into the electric car business

8799
- Advertisement -
()

Az elmúlt években szinte minden ismertebb autógyártó előállt már valamilyen jövőbe mutató, alacsony károsanyag-kibocsátó, vagy épp nulla emissziós autóval. Legyen az korszerű benzines, (szoftveresen manipulált dízel), hibrid, gázüzemű, vagy tisztán elektromos. Ez utóbbit futtatta fel az elmúlt években a milliárdos, a jövőbelátó, a XXI. századi géniusz, Elon Musk. A PayPal, és az újrahasznosítható űrrakéta feltalálója mert kockáztatni, és mára a Tesla meghatározó gyártóvá vált az elektromos autógyártók között. Mára odáig jutottak, hogy már saját e-kamionnal is rendelkeznek.
De nemcsak amerikai milliárdosok, hanem bizony már több kínai is lehetőséget lát ebben az iparágban. Az egyiket bizonyára mindenki ismeri már, aki valaha hallott a Xiaomi-ról.
Igen, a befektető úriember Xiaomi CEO, a Xiaomi vezérigazgatója.

A Xiaopeng Motors egy fiatal, fejlődő kínai vállalkozás, amely már a harmadik üzleti évét zárta idén. A legfrissebb információk alapján a gyártót több ismert vállalat finanszírozza. A fejlesztések egyik szponzora Xiaomi CEO. A vállalat 2014 óta létezik, és az eltelt három évben a Xiaopeng Motors modern fejlesztéseinek hála, ígéretes, és meglehetősen versenyképes crossovert mutatott be, mely minden szempontból megállja a helyét a világpiacon.

Ennek az autónak a fejlesztése a szabadon használható Tesla szabadalmaknak köszönhető. Mostanra ez a crossover modell elérte a BETA fázist. Akkupakkja Samsung gyártmányú. A gyártó szerint képes egy töltéssel akár 300 km-t megtenni, újratöltés nélkül.

Az autó belső dizájnja nagyban hasonlít a Tesla formatervére, mely elsőre a 15,6″ – a teljes középkonzolt lefedő- központi érintőkijezőn érthető tetten.

Jelenleg a vállalat további tőkebevonással, befektetésekkel igyekszik évi 100 000 darabos gyártókapacitást elérni.

Amint láthatjátok (és én megmondtam egy másik bejegyzésem kapcsán), a Xiaomi nem áll meg, és bővíti a portfólióját. A nemrégiben aláírt Baidu szövetség egyik hozadéka lehet, hogy az elektromos autókba is beszivárog a Xiaomi mesterséges intelligenciája, saját (MIUI) szoftveres megoldásokkal. Várjuk a Xiaopeng Motors további híreit!
Hamarosan hallunk még erről a cégről. És Ti elsőként olvashatjátok itt, a helloxiaomi híroldalon.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE