Xiaomi bemutatta a Yeelight Voice Assistant intelligens hangszórót. Klónozzunk okosan…

1781
- Advertisement -

A Xiaomi leányvállalata, az intelligens otthoni termékek gyártásáról ismert Yeelight ma hivatalosan is elindított egy új terméket – a Yeelight Voice Assistant-ot. Ahogy maga a név is sugallja, ez egy intelligens hangszóró, mely hangvezérlést támogat – ez az első ilyen termék a cégtől.

Ami a kinézetét illeti, a Yeelight Voice Assistant nagyon hasonlít az Amazon Echo Dot második generációjára, amelyet tavaly márciusban indítottak el (a nagyon is csak enyhe kifejezés). A Yeelight intelligens hangszóró tetején is négy gomb található – akciógomb, mikrofon be / ki gomb, hangerő fel gomb és hangerő le gomb, akárcsak az Amazon hangszóróján.

 

Ugyanakkor tartalmaz egy további gombot is a közepén, amellyel a hangszórót néma üzemmódba kapcsolhatjuk. Ez a funkció nem érhető el az Amazon Eco Dot-ban, de megtalálható az Amazon Echo nagyobb verzióin.

A Yeelight Voice Assistant a Microsoft féle Cortana beszédfelismerő szoftverre alapul. A tavalyi nagy Microsoft-Xiaomi barátságnak köszönhetően, az újabb telefonokra is már előtelepített Microsoft alkalmazásokat kapunk, nem beszélve a Mi Mix telefonon debütáló Cortana rendszerről.

Hat mikrofont és egy 2 wattos hangszórót tartalmaz a ház . A cég azt mondja, hogy a készülék fejlett hangra bekapcsolási algoritmussal van ellátva, amely 5 méteres távolságon belüli hang parancsra bekapcsolhatja a készüléket. Továbbá fejlett akusztikus visszhang-törlés (AEC) és Beamforming technológia szolgáltatja a visszhangcsökkentést.

A 64 bites Cortex A53 négymagos processzor 1,2 GHz-es sebességgel, 256 MB RAM-mal és 256 MB flash tárolóval. A csatlakoztatási lehetőségek közül az eszköz 2,4 GHz-es és 5 GHz-es kétsávos Wi-Fi és Bluetooth Low Energy (LE) technológiát támogat.

Amint azt a vállalat bemutatta, a Yeelight Voice Assistant Dual AI rendszerrel rendelkezik és más Xiaomi intelligens otthoni termék vezérlésére is használható, mint például az intelligens LED izzók, asztali lámpák, éjjeli lámpák, mennyezeti lámpák stb. A vállalat ígérete szerint, hamarosan több eszköz fog szerepelni a listában elkövetkező napokban.

Jelenleg a Yeelight Voice Assistant intelligens hangszóró még csak a vállalat közösségi finanszírozó platformján található, 199 Yuan áron, amely nagyjából 8.000 Ft. A vállalat várhatóan január 31-től kezd el szállítani az eszközt Kínában.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE