- Advertisement -
()

A Xiaomi leányvállalata, az intelligens otthoni termékek gyártásáról ismert Yeelight ma hivatalosan is elindított egy új terméket – a Yeelight Voice Assistant-ot. Ahogy maga a név is sugallja, ez egy intelligens hangszóró, mely hangvezérlést támogat – ez az első ilyen termék a cégtől.

Ami a kinézetét illeti, a Yeelight Voice Assistant nagyon hasonlít az Amazon Echo Dot második generációjára, amelyet tavaly márciusban indítottak el (a nagyon is csak enyhe kifejezés). A Yeelight intelligens hangszóró tetején is négy gomb található – akciógomb, mikrofon be / ki gomb, hangerő fel gomb és hangerő le gomb, akárcsak az Amazon hangszóróján.

 

Ugyanakkor tartalmaz egy további gombot is a közepén, amellyel a hangszórót néma üzemmódba kapcsolhatjuk. Ez a funkció nem érhető el az Amazon Eco Dot-ban, de megtalálható az Amazon Echo nagyobb verzióin.

A Yeelight Voice Assistant a Microsoft féle Cortana beszédfelismerő szoftverre alapul. A tavalyi nagy Microsoft-Xiaomi barátságnak köszönhetően, az újabb telefonokra is már előtelepített Microsoft alkalmazásokat kapunk, nem beszélve a Mi Mix telefonon debütáló Cortana rendszerről.

Hat mikrofont és egy 2 wattos hangszórót tartalmaz a ház . A cég azt mondja, hogy a készülék fejlett hangra bekapcsolási algoritmussal van ellátva, amely 5 méteres távolságon belüli hang parancsra bekapcsolhatja a készüléket. Továbbá fejlett akusztikus visszhang-törlés (AEC) és Beamforming technológia szolgáltatja a visszhangcsökkentést.

A 64 bites Cortex A53 négymagos processzor 1,2 GHz-es sebességgel, 256 MB RAM-mal és 256 MB flash tárolóval. A csatlakoztatási lehetőségek közül az eszköz 2,4 GHz-es és 5 GHz-es kétsávos Wi-Fi és Bluetooth Low Energy (LE) technológiát támogat.

Amint azt a vállalat bemutatta, a Yeelight Voice Assistant Dual AI rendszerrel rendelkezik és más Xiaomi intelligens otthoni termék vezérlésére is használható, mint például az intelligens LED izzók, asztali lámpák, éjjeli lámpák, mennyezeti lámpák stb. A vállalat ígérete szerint, hamarosan több eszköz fog szerepelni a listában elkövetkező napokban.

Jelenleg a Yeelight Voice Assistant intelligens hangszóró még csak a vállalat közösségi finanszírozó platformján található, 199 Yuan áron, amely nagyjából 8.000 Ft. A vállalat várhatóan január 31-től kezd el szállítani az eszközt Kínában.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -