Xiaomi has joined the Qi charging wireless charging consortium!

3891
- Advertisement -

Úgy tűnik, hogy a Xiaomi belépett a nagy gyártók, a Qi töltéstechnológiát felsorakoztató LG, Samsung, Apple, stb. mellé.

A Qi egy nyitott interfész szabvány, amely meghatározza a vezeték nélküli energiaátvitelt induktív töltéssel 4 cm-en belül (1,6 inch), amit a Wireless Power Consortium fejlesztett ki. A rendszer egy töltőpadot és egy kompatibilis eszközt használ, amelyet a pad tetején elhelyezve, rezonáns induktív csatolással tölti.

A standard eszközökkel együttműködő mobilkészülékek gyártói közé tartozik az Apple, Asus, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung, BlackBerry, Sony és most már a Xiaomi. A Qi készülékek listája szerint, a Qi Wireless Charging 2016. július 14-én több mint 140 okostelefont, tabletet és egyéb eszközt tartalmazott, amely akkumulátorát Qi technológiával töltik.

A Xiaomi még nem adott ki nyilatkozatot, de már szerepel a neve a konzorciumi tagok listáján! Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Qi vezeték nélküli töltést a következő Xiaomi Mi 7-ben fogjuk látni, de lehet, hogy csak egy vezeték nélküli melegítő MiJia bögre fog előbb kijönni! 😀 A Xiaomi Mi6-nál már alkalmazhatta volna, hisz a telefon vékony üveg hátlapja alá simán befért volna egy Qi vevő egység és tölthette volna a telefont.

Az biztos, hogy a jövőben alkalmazni fogja a technológiát, Mi7-ben már tuti, de addig sok más eszközében is visszaköszönhet. A nem rég bemutatott iPhone X-re kell egy ütős válasz, amit jövőre meg is fogunk kapni. Vagy idén a Redmi 5-ben?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE