Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi autós DVR – Sony érzékelővel és hangvezérléssel

9435
- Advertisement -

A Xiaomi bemutatta új, 70 Minutes Smart WiFi Dashcam (autós menetfigyelő kamera). Ez is közösségi finanszírozásból létrejött termék. A gyártó korábban tükörbe épített megoldással volt jelen a piacon. A legtöbb terméket eredetileg a Xiaomi tervezte, de más gyártja. Ez most nem így van, csupán az értékesítést, és a szoftvert adja. Azonban a specifikációk ígéretesek, a termék ugyanúgy minőségi darab.

A legfrissebb intelligens menetrögzítő kamera hangvezérléssel is működtethető, 1080p felbontásra képes, 130°-os széles látószögű objektívvel rendelkezik (ezzel a nagylátószöggel  már 2×2 sáv is belátható). Kiváló választás lehet taxisofőröknek, járőröknek, vagy csak azoknak, akik szeretnék – baj esetén – bebiztosítani magukat.

Az intelligens autós DVR-rel a Xiaomi szakít az eddigi megszokott (akciókamerás szögletes) dizájnnal, és most hengeres kivitelben adta ki a 70 Minutes kamerát. Oldalt háromszínű villogó körben mutatja a felvétel állapotát. Az autós tartó egy elektrosztatikus ragasztóból és egy forgó konzolból áll, amely a karosszérián belül megfelelő pozícióba helyezhető. Ez egy kis dashcam, amelynek az a feladata, hogy rögzítsen mindent ami vezetés közben történik.

Az oldalán található egy körkörös led, ahol nyomon követhetjük a felvétel állapotát. 3 színben pompázik, ezzel jelezve a működést. A beállítások közt megtalálhatjuk a mozgásérzékelést (G-szenzor), azaz, amit elindult az autó a kamera működésbe lép, az autónk leállításakor pedig a felvétel is megáll. Ha a belső memória megtelik, a legrégebbiek törlésre kerülnek, ezért érdemes néha lementeni.The SONY IMX323 (7,55×5,75mm) érzékelőjének köszönhetően, 130 fokos szögben, 1080p-s 30fps felbontásban (720p esetén 60fps) rögzíti. Kiváló minőségű videó vagy fotó készíthető a kirándulásunkról is! Egy MStar MSC8328P SoC gondoskodik H.264 kodek segítségével a felvételek rögzítéséért. A nappali és éjszakai felvételek is kiváló minőségűek.  Ez kétségtelenül a 7 rétegű domború lencsék (f/2.2) csoportjának is köszönhető (amelyek képesek nagyobb fénymennyiség beengedésére, miközben kiküszöböli a visszaverődés által okozott problémák többségét)

A 2,4 GHz-es Wifi kapcsolattal közvetlenül az okostelefon videó galériájában menthetjük a felvételeket. A kamerát már nem kell nyomkodni, hangvezérléssel is működésbe hozhatjuk. Nem csak a felvétel, vagy fotó készítésére használhatjuk a hangvezérlést, minden beállítási lehetőség működik a beszédfelismerőnek köszönhetően.
A beépített microSD foglalatnak köszönhetően 8-64GB-os kártyára is menthetjük a felvételeket. (Ajánlott legalább a Class10-es kártya használata.)
Egy 240 mAh kapacitású akkumulátorral tudjuk a gyújtás levételét követő pár percben is “életben tartani” a kamerát, így tovább növelve autónk biztonságát. Töltés microUSB-n, autós töltővel lehetséges.

A szélvédőre, a Xiaomi által megálmodott elektrosztatikus tappancsot használhatunk. Ez még extrém melegben, vagy hideg időben is a helyén tartja a konzolt, amely bármely irányba forgatható, ezért minden autóban megtaláljuk vele a megfelelő pozíciót, legyen bármilyen dőlésszögű is a szélvédő. Ez az új technológiás tapadókorong nem hagy nyomot a szélvédőn, víztiszta kialakítása miatt, nem gátol a kilátásban sem.

Felvételeinket, a beépített WiFi-nek köszönhetően a telefonon vagy tableten valós időben nézhetjük. Mobilnet sem kell az adatok letöltéséhez, a két eszköz direkt kapcsolatot épít fel de mobilnettel akár a sociális médiában is megoszthatóak a kiránduláson készült videók.

A tápkábel hossza: 3,5 m

A kamera jelenlegi ára a  Banggood-on $ 51,69 (13.250 Ft).
Gearbest-en már $48.99-ért a Miénk lehet.
Érdemes a kuponakciókat nézegetni.

Köszönöm Avar Szilveszter közreműködését!

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE