- Advertisement -

A Tinder társkereső app immár arra is lehetőséget kínál, hogy a felhasználók a rendőrségi nyilvántartásokból ellenőrizzék a partner hátterét. 

The Tindert birtokló Match Group még tavaly márciusban jelentette be, hogy a jövőben a randiapp felhasználói is kérhetnek háttérellenőrzést kiszemeltjükről. Az új funkció fejlesztését egy „háttérellenőrzéssel foglalkozó” nonprofit cég, a Garbo teszi lehetővé, amelybe a népszerű párkereső alkalmazás tulajdonosa korábban jelentős összeget fektetett be. A New York-i Garbo-t 2018-ban alapította a korábban nemi erőszakot elszenvedett Kathryn Kosmides, azzal a céllal, hogy az emberek időben értesülhessenek a potenciálisan veszélyes személyekről.

Az egyszerűsített és olcsó háttérellenőrzések most a randiappon is elérhetővé váltak – from a TechCrunch. A felhasználók az alkalmazáson keresztül vehetik igénybe a Garbo szolgáltatását, amellyel a felhasználók biztonságát akarja növelni a cég.

A profilozáshoz a Garbo hiteles, nyilvánosan elérhető nyilvántartásokból néz utána a partnernek, így a felhasználóknak lehetőségük lesz az esetleges erőszakosságról, bántalmazásról, letartóztatásokról, távoltartási végzésekről, zaklatásról és más erőszakos bűncselekményről információkat gyűjteni. A Tinder két ingyenes hátérellenőrzést kínál, ezt követően alkalmanként 2,5 dollárért lehet igénybe venni a szolgáltatást.

A Tinder kiemelte: a Garbo nem nyújt tökéletes megoldást, inkább csak egyfajta kiegészítő funkcióról van szó. A szolgáltatás egyelőre csak az amerikai tinderezőket érinti, kérdéses, hogy a világ többi részén elérhetővé válik-e idővel, és ha igen, milyen együttműködések keretében.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE