- Advertisement -
()

Jelenleg a Xiaomi nem tartozik a legjobb három okostelefon márka közé Kínába, a harmadik-negyedik helyen holtversenyben van a Samsunggal. Azonban a kínai okostelefon-gyártó nagyon jól teljesített Indiában, mivel a Nemzetközi Adattár (IDC) kutatócég által a 2017-es év harmadik negyedéves piaci felmérése szerint ez az első számú okostelefon márka Indiában. A Xiaomi és a Samsung egyaránt 23,5 százalékos piaci részesedést ért el 2017 harmadik negyedévében. A rendkívül népszerű Xiaomi Indiában elsősorban az okostelefonok agresszív internetes árazási stratégiájának köszönhetően. Annak érdekében, hogy visszanyerje az országban a “numero uno” helyet, a Samsung India elhatározta, hogy új telefonvonalakat indít, amelyeket kizárólag online értékesítenek.

 

A Samsung jövőben online fogja értékesíteni okostelefonjait lenyűgöző specifikációkkal és árral, 5000 Rs-től 15.000-ig, hogy elvegye a bestseller Xiaomi okostelefonok helyét. Jelenleg a Samsung Galaxy On sorozatú okostelefonjai csak Indiában vásárolhatók online, a közelmúltban elindított Galaxy A8 + (2018), Infinity Display design, amely kizárólag az Amazon Indiában elérhető a 32.990 Rs árképzéssel, hogy közvetlen versenytársa legyen a Xiaomi Mi MIX 2 zászlóshajójának, amely 32.999 RS árral viszi a piacot.

 

A Counterpoint Technology Market Research cég szerint a Xiaomi mobiltelefonok Indiában elért népszerűsége elsősorban azért jelentős, mert az online térben nincs semmilyen más okostelefon-márka. A Xiaomi mintegy 50 százalékos részesedéssel rendelkezik az online okostelefonok értékesítésével kapcsolatban az országban.

A Samsung hamarosan a riválisává válik a Xiaomi-nak azáltal, hogy növeli e-kereskedelmi értékesítését az országban. Ami az offline értékesítést illeti, a Samsung körülbelül 15 offline áruházat nyitott Indiában, miközben a Xiaomi nemrégiben kezdte offline terjeszkedését. De a koreai tech óriás látja, hogy a Xiaominak nem kell sok idő, hogy utolérje ezen a szegmensen, ezért a Samsungnak az online értékesítésben kell erősíteni azáltal, hogy nem csak 2-3 partnerrel szerződik, hanem 10-12-vel.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -