A Samsung betámadja a Xiaomit Indiában, csak online fog kínálni olcsó alternatívát

1407
- Advertisement -

Jelenleg a Xiaomi nem tartozik a legjobb három okostelefon márka közé Kínába, a harmadik-negyedik helyen holtversenyben van a Samsunggal. Azonban a kínai okostelefon-gyártó nagyon jól teljesített Indiában, mivel a Nemzetközi Adattár (IDC) kutatócég által a 2017-es év harmadik negyedéves piaci felmérése szerint ez az első számú okostelefon márka Indiában. A Xiaomi és a Samsung egyaránt 23,5 százalékos piaci részesedést ért el 2017 harmadik negyedévében. A rendkívül népszerű Xiaomi Indiában elsősorban az okostelefonok agresszív internetes árazási stratégiájának köszönhetően. Annak érdekében, hogy visszanyerje az országban a “numero uno” helyet, a Samsung India elhatározta, hogy új telefonvonalakat indít, amelyeket kizárólag online értékesítenek.

 

A Samsung jövőben online fogja értékesíteni okostelefonjait lenyűgöző specifikációkkal és árral, 5000 Rs-től 15.000-ig, hogy elvegye a bestseller Xiaomi okostelefonok helyét. Jelenleg a Samsung Galaxy On sorozatú okostelefonjai csak Indiában vásárolhatók online, a közelmúltban elindított Galaxy A8 + (2018), Infinity Display design, amely kizárólag az Amazon Indiában elérhető a 32.990 Rs árképzéssel, hogy közvetlen versenytársa legyen a Xiaomi Mi MIX 2 zászlóshajójának, amely 32.999 RS árral viszi a piacot.

 

A Counterpoint Technology Market Research cég szerint a Xiaomi mobiltelefonok Indiában elért népszerűsége elsősorban azért jelentős, mert az online térben nincs semmilyen más okostelefon-márka. A Xiaomi mintegy 50 százalékos részesedéssel rendelkezik az online okostelefonok értékesítésével kapcsolatban az országban.

A Samsung hamarosan a riválisává válik a Xiaomi-nak azáltal, hogy növeli e-kereskedelmi értékesítését az országban. Ami az offline értékesítést illeti, a Samsung körülbelül 15 offline áruházat nyitott Indiában, miközben a Xiaomi nemrégiben kezdte offline terjeszkedését. De a koreai tech óriás látja, hogy a Xiaominak nem kell sok idő, hogy utolérje ezen a szegmensen, ezért a Samsungnak az online értékesítésben kell erősíteni azáltal, hogy nem csak 2-3 partnerrel szerződik, hanem 10-12-vel.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE