- Advertisement -
()

A Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin szerint Elon Musk kimutatta a foga fehérjét azzal, hogy Starlink-műholdakat küldött Ukrajnába. 

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes, aki a digitális fejlesztésért felelős miniszteri posztot is betölti, Twitteren kért segítséget Elon Musktól, miután az orosz invázió következtében akadozni kezdett Ukrajnában az internet. A milliárdos viszonylag gyorsan reagált és cselekedett, mintegy 10 órával később azt írta, hogy aktiválta a Starlink-szolgáltatást Ukrajnában, és a szükséges hardverelemek is úton vannak. Azóta az eszközök is szerencsésen megérkeztek az országba.

The Roszkozmos orosz űrkutatási hivatal feje, Dmitrij Rogozin nem hagyta szó nélkül Elon Musk akcióját, az orosz állami tévécsatornának, a Russia Todaynek arról spoke to, hogy Elon Musk kimutatta a foga fehérjét azzal, hogy a tisztán polgárinak mondott Starlinkjével megjelent Ukrajnában. Hozzátette, nem őt okolja személyesen, hanem azt a Nyugatot, amiben sosem szabad bízniuk.

Musk reakciója sem maradt el, a milliárdos a tőle megszokott stílusban fejtette ki véleményét. “Az ukrán civil internet furcsa leállásokat produkált – talán a rossz időjárás miatt? – szóval a SpaceX segít megjavítani” – reagált az üzletember.

Az ukrajnai invázió miatt szántalan nagy tech cég, többek között a Meta, a Google és az Apple is szankciókat hozott Oroszországgal szemben. Az almás cég például úgy döntött, nem ad el több terméket az országban, és bizonyos szolgáltatásait, köztük az Apple Payt is korlátozza Oroszországban.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE