Redmi Note 5 Pro - Head to Europe

2858
- Advertisement -
()

A Xiaomi nem kapkodta el a saját, 18:9-es képarányú, középkategóriás modelljeinek bemutatását 2017-ben. Amikor aztán év végén bemutatkozott a Redmi 5, és a Redmi 5 Plus, sokan csalódottan jeleztétek, hogy többet vártatok, erősebbet, korszerűbbet. Mert bár a Snapdragon 625 (Redmi 5 Plus) elég jól optimalizált, és népszerű processzor volt a Xiaomi több modelljében is, eljárt felette az idő.
A Redmi Note 5 neve még tavaly nyár végén merült föl, mint lehetséges utódja, a méltán népszerű Redmi Note 4-nek. Ennek bemutatására csak 2018 február közepén került sor, Indiában. Ami utólag kiderült, hogy egy átkeresztelt kínai Redmi 5 Plusz. Itt azonban nem ért véget a kusza idővonal. Az Indiai bemutató után – amikor kiderült, hogy bizony ott nem kapott 800 MHz-es frekvencia támogatást – összeszorított fogakkal vártunk egy Global kiadást, mely végül megvalósult, Redmi 5, és Redmi 5 Plus néven, B20 támogatással. Az Indiába debütált, igazi újdonság viszont mégiscsak a Redmi Note 5 Pro. Több szempontból is. Egyrészt ez lett a világon az első okostelefon, melybe a Snapdragon 636-os SoC debütált. Másrészt itt alkalmazta először a Xiaomi az iPhone X megoldására kísértetiesem hasonlító hátsó, kettős kamera modul vertikális, balra eltolt megoldását.
Nem a Xiaomi volt az egyetlen, akit inspirált az Apple megoldása, és az MWC óta tudjuk, hogy sok neves gyártónak nemcsak a hátsó, de front rész felső szélét rondí…”egyedivé” (már nem igaz), különlegessé..(ez sem), szóval a notch is másolás áldozatául esett. Nagy divat lett akkor is, ha totál haszontalan egyes gyártók esetén. De ne szóljunk egy rossz szót sem, hiszen használható a Face ID, és nagyon népszerű modell (jóval kevesebbet a vártnál)…
Ha a pletykák, és kiszivárgott firmware fájlok adatai valósnak bizonyulnak, akkor a Mi 7-ben viszont üdvözölhetünk egy újabb notch-os mobilt.
De vissza a témára.
A Redmi Note 5 Pro szépsége megosztó, de ár/érték szempontjából egy szavunk sem lehet. Annyira jól sikerült a készülék, hogy az MWC-n rögtön díjazták is.


A bemutató után a kínai nép lázban égve várta, hogy Ők is részesülhessenek eme remekmű tulajdonlásából eredő boldogságból, és büszkén mutogassák az almás barátaiknak, hogy bizony nekik is van olyan hátsó kamera, csak negyed áron. A Xiaomi pár hete hivatalosan is elismerte, hogy Kínában is lesz Redmi Note 5. Mivan? Redmi Note 5? Azaz a kínai Redmi Note 5 Plus-t hozzátok vissza Indiából? Nem nem. Évek óta ugyanis bevett szokás, hogy a régiós modelleket más néven forgalmazzák Kínában, és Indiában. Kína Redmi Note 5 néven kapja az india Redmi Note 5 Pro-t.
De nem csupán átcímkézik a dobozt, és a MIUI-ban átírják a modellszámot, hanem állítólag a kamerán is változtatnak. Amellett, hogy már Oreo alapú MIUI 9.5 várható a Redmi Note 5-ön (amely alapból átdolgozott gesztusvezérlést kap, valamint AI arcfeloldást is), várható némi szenzoros változás is a főkamera esetén.
Március 16-án érkezik tehát a kínai Redmi Note 5.
Ami minket magyarokat, kevésbé izgat. Ami annál inkább, az az alábbi információ.

Kedvenc szivárogtatónk, Roland Quandt (@rquandt) szerint a Redmi Note 5 Pro hamarosan nemzetközi listán szerepelhet Európában. A megfelelő modelleket más piacokra is eljuttatják. Azt is hozzáteszi, hogy amikor a telefon Európába érkezik, a 32 GB-os változat várható ára 230 euró, míg a 64 GB-os modell körülbelül 270 euróba kerülhet.

Jelenleg a Redmi Note 5 Pro csak 4 / 64 GB és 6 / 64 GB-os konfigurációval érhető el, így a 32 GB-os modell egy új változat lesz. :)

A reminder:
A Redmi Note 5 Pro egy 5,99″-es 1080 x 2160 (FHD+) kijelzővel rendelkezik. Snapdragon 636 processzorral, kettős hátsó kamerával (12MP + 5MP konfigurációval), és 20MP-es selfie kamerával. A megfelelő energiát egy 4000mAh-ás akkumulátor biztosítja (QC2.0 gyors töltéssel). A vezeték nélküli kapcsolathoz Bluetooth 5.0, és ac-s WiFi (2.4-5GHz) áll rendelkezésünkre. Nem maradhatott ki az infra port sem.

Tehát, ha Európa megkapja a Redmi Note 5 Pro-t (esetleg a kínai verziós Note 5-öt) valószínűsíthető, hogy lesz Global frekvencia támogatás, azaz a hőn áhított B20-as frekvenciasáv a teljes 4G zavartalan használatához.
Várjátok már?

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

6 PURCHASE

COMMENT ON THE ARTICLE