- Advertisement -
()

Snapdragon 660 és kettős kamera

Nyílt titok, hogy a Xiaomi már lázasan dolgozik a népszerű Redmi Note széria következő darabján, ez lesz a Redmi Note 5.

A Redmi Note 5A bemutatója már hetekkel korábban megtörtént, beszámoltunk róla. A tesztalany stabil rommal hamarosan a tesztpadon várja, hogy magyar kezek is nyüstöljék kicsit.

A Weibo-n kiszivárgott infók szerint a Redmi Note 5-ből két változat is készülhet.
A processzor infók mellett az adatok alapján ez lehet az első dupla kamerás Redmi Note, elérhető áron. (Ezzel a Redmi Pro 2 sorsa megpecsételődni látszik)

Egyes szivárgások a Redmi Note 4 „tuning” változatát említik (Pro?), addig máshol arról olvashatunk, hogy a Redmi Note 5 árát a Xiaomi nem növelheti.

Snapdragon 660 először a középkategóriában

Az új Redmi Note 5 szivárgás egyik legfontosabb pontja a processzor. A legújabb szivárgások szerint várhatóan egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 660 processzor hajtja, így elsőként kerülhet felső középkategóriás SoC egy olcsóbb középkategóriás Xiaomi telefonba.
Ezek az infók elég hihetetlenek, mert mindenki az SD 625 utódját, az SD 630-at várta a Redmi Note 5-be. Ha mégis meglépi a Xiaomi, azzal a Redmi Note 3 Pro (SD 650) igazi utódját mutatnák be, lényegesen erősebb, és takarékosabb processzorral.

A kettős kamera alkalmazása megérkezne a Redmi sorozathoz

A további adatokból kiderül, hogy a kettős kamera hátul, 16MP elsődleges és egy 5MP másodlagos érzékelővel lenne ellátva. Ha ez igaz, akkor ez lenne az első telefon a Redmi sorozatban, amely kettős kamera beállítással rendelkezik. (Bár volt egy Redmi Pro is, valahogy ezt nem tartják számon, vagy utód nélkül eltűnik)

Elölről a Redmi Note 5 egy frissített 12MP-es kamerával (és az új AI szoftveres megoldásokkal lenne ellátva).
Funkcióban valószínűleg nem állítanak konkurenciát házon belül, így azokat az extra funkciókat nem fogja megkapni, melyek a Mi 5X-ben, illetve az A1-ben is magtalálhatóak.

A specifikációs lap említi a 3GB-os és 4GB-os memóriaváltozatokat is,  32 és 64GB-os eMMC háttértárral. Az 5.5 hüvelykes FullHD kijelző, az ujjlenyomat-érzékelő, a 4000 mAh akkumulátor, a kettős SIM 4G VoLTE támogatással továbbra is megmarad.

Árak és elérhetőség

A Xiaomi várhatóan 999 jüant (nettó 40e forint) kérne a 3 GB-os modellért, és 1299 jüant (nettó 51e forint) a 4 GB-os modellért. Az elérhetőség részletei eddig nem ismertek, de a következő napokban további részletek várhatóak.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -