[Pletyka] Kiszivárgott renderképek a Xiaomi Redmi Note 5-ről

1702
- Advertisement -

A Redmi Note 5 specifikációinak korai szivárgásából – mint a Snapdragon 660-as SoC használata, vagy a dupla kamerás verzió – több renderkép is született. A dizájn hasonló, egyelőre nincs nyoma a 18:9-es kijelzőhasználatnak.

A Xiaomi okostelefonok két kategóriába sorolhatók: a Redmi sorozat, amely a belépő és középkategóriájú modelleket foglalja magában, és a Mi sorozat, amelyek elsősorban felső kategóriás, és zászlóshajós modelleknek számítanak. Kivétel ez alól a Mi Max sorozat, amely középkategóriás telefon.

A Redmi sorozat már az ötödik generációjánál tart, a Redmi Note 5A az első változat, amelyet már bejelentettek, és kapható is. Néhány nappal ezelőtt szivárgott ki egy kép a Redmi 5 Plus dobozáról , ami arra utalt, hogy hamarosan elindul a forgalmazás. A legtöbben mégis a Redmi Note 5-öt látnátok már szívesen, hiszen ez lesz a Redmi kategória királya.

A korai szivárgások alapján a Redmi Note 5 egyes részletei láthatóak a képeken. Megerősítve egyik változat sincs, így konkrét képek később várhatók.

A képek alapján a redmi Note 5 erősen hasonlítani fog a jelenlegi Redmi Note 4-es szériához, a változás minimális. A kijelző várhatóan 5,5 hüvely marad, unibody fémházzal. Nem csak a képernyő azonos méretű, de a kapacitív gombok is megmaradnak. Ez a kialakítás azt mutatja, hogy a 18:9 méretarányú teljes képernyőt csak jövőre várhatjuk.

A fizikai gomb elhelyezések ugyanazok, akár csak a portok, a hangszórórács és a SIM tálca. A Redmi Note 5 azonban várhatóan átvált a C típusú USB csatlakozóra.

A Redmi Note 5 követheti elődei trendjét – először a MediaTek processzorral, Helio P25-tel indíthat Kínában, majd egy Snapdragon 660 SoC-vel jöhet a Global verzió B20 támogatással. Bár inkább tűnik valószínűbbnek a 630 használata. 3 – 4 GB RAM memóriával, és 32 / 64 GB-os tárolókapacitással. természetesen a microSD bővítés megmarad.

A renderek alapján a telefon két, hátsó kamerával rendelkezik, ugyanolyan függőleges kialakítással, mint a Redmi Pro. A kettő közötti különbség a LED vaku helyzetében lesz. (A Pro két érzékelője közé került a villanó, az ujjlenyomat érzékelő pedig a front részre) A Redmi Note 5 esetén a dupla lencse alá kerül a villanó, az alá pedig az ujjlenyomat-szkenner.

A kamera felbontása várhatóan 16MP + 5MP kombinációjú lesz. Az elülső kamera viszont 12 megapixeles érzékelőt kaphat. Várhatóan 4000mAh akkumulátor, 4G VoLTE és NFC (nem biztos még) támogatást kaphat. Gyárilag MIUI 9 lesz rajta Android 7.1 Nugát alapon.

A Redmi Note 5 még az év vége előtt bemutatkozhat.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE