[Rumour] Leaked renders of the Xiaomi Redmi Note 5

1717
- Advertisement -
()

A Redmi Note 5 specifikációinak korai szivárgásából – mint a Snapdragon 660-as SoC használata, vagy a dupla kamerás verzió – több renderkép is született. A dizájn hasonló, egyelőre nincs nyoma a 18:9-es kijelzőhasználatnak.

A Xiaomi okostelefonok két kategóriába sorolhatók: a Redmi sorozat, amely a belépő és középkategóriájú modelleket foglalja magában, és a Mi sorozat, amelyek elsősorban felső kategóriás, és zászlóshajós modelleknek számítanak. Kivétel ez alól a Mi Max sorozat, amely középkategóriás telefon.

A Redmi sorozat már az ötödik generációjánál tart, a Redmi Note 5A az első változat, amelyet már bejelentettek, és kapható is. Néhány nappal ezelőtt szivárgott ki egy kép a Redmi 5 Plus dobozáról , ami arra utalt, hogy hamarosan elindul a forgalmazás. A legtöbben mégis a Redmi Note 5-öt látnátok már szívesen, hiszen ez lesz a Redmi kategória királya.

A korai szivárgások alapján a Redmi Note 5 egyes részletei láthatóak a képeken. Megerősítve egyik változat sincs, így konkrét képek később várhatók.

A képek alapján a redmi Note 5 erősen hasonlítani fog a jelenlegi Redmi Note 4-es szériához, a változás minimális. A kijelző várhatóan 5,5 hüvely marad, unibody fémházzal. Nem csak a képernyő azonos méretű, de a kapacitív gombok is megmaradnak. Ez a kialakítás azt mutatja, hogy a 18:9 méretarányú teljes képernyőt csak jövőre várhatjuk.

A fizikai gomb elhelyezések ugyanazok, akár csak a portok, a hangszórórács és a SIM tálca. A Redmi Note 5 azonban várhatóan átvált a C típusú USB csatlakozóra.

A Redmi Note 5 követheti elődei trendjét – először a MediaTek processzorral, Helio P25-tel indíthat Kínában, majd egy Snapdragon 660 SoC-vel jöhet a Global verzió B20 támogatással. Bár inkább tűnik valószínűbbnek a 630 használata. 3 – 4 GB RAM memóriával, és 32 / 64 GB-os tárolókapacitással. természetesen a microSD bővítés megmarad.

A renderek alapján a telefon két, hátsó kamerával rendelkezik, ugyanolyan függőleges kialakítással, mint a Redmi Pro. A kettő közötti különbség a LED vaku helyzetében lesz. (A Pro két érzékelője közé került a villanó, az ujjlenyomat érzékelő pedig a front részre) A Redmi Note 5 esetén a dupla lencse alá kerül a villanó, az alá pedig az ujjlenyomat-szkenner.

A kamera felbontása várhatóan 16MP + 5MP kombinációjú lesz. Az elülső kamera viszont 12 megapixeles érzékelőt kaphat. Várhatóan 4000mAh akkumulátor, 4G VoLTE és NFC (nem biztos még) támogatást kaphat. Gyárilag MIUI 9 lesz rajta Android 7.1 Nugát alapon.

A Redmi Note 5 még az év vége előtt bemutatkozhat.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE