- Advertisement -
()

Tavalyi évben A Xiaomi együttműködésre kérte fel Phillippe Starck francia formatervezőt, hogy együtt alkossák meg a Xiaomi Mi Mix prémium telefont. Idén júniusban látogatta meg újra a Xiaomi főhadiszállását, hogy ismét együttes erővel megalkossák a 2017-es év leginnovatívabb készülékét, a Mi Mix 2-őt. Ez a látogatás erősítette meg, hogy valóban egy újabb, hihetetlen eszközzel fogunk gazdagodni idén is és Starck pár napja véglegesítette, hogy a Mi Mix 2 idén bemutatásra kerül! A saját FB oldalán osztotta meg a Mi Mix 2 koncepciós videóját a készülékről, mely lenyűgöző formavilágot képvisel.

A videóból remekül kiderül, hogy a telefon képernyője körbe lekerekített (üvegfólia vadászat indulhat), szélein rendkívül vékony keretbe foglalja azt. A képernyő felső részén szinte egyáltalán nincs keret, mint az oldalain.

Az alsó szélen viszont van egy vékony keret, amibe az elülső kamera, hangszóró, USB-C csatlakozó és a mikrofon kapott helyet.

A hangzásáról még mindig csak pletykák keringenek, de az előző modellben használt piezoelektromos hangszóró helyett egy új technológiát fognak alkalmazni, ami kevesebb áramot fogyaszt és szebb hangzást biztosít a telefonnak beszélgetés közben.

Mivel a koncepciós videóban a telefon hátulja nem látható, így csak feltételezni tudjuk az ujjlenyomat olvasó helyét. Ha számba vesszük a képernyőbe épített ujjlenyomat olvasó technikai fejlettségét, akkor biztos a hátlapra kerül, hisz még mindig nem teljesen megoldott ez a technológia. De ki tudja, lehet Xiaomi-ék megmutatják a világnak, hogyan is kell azt csinálni…

A technikai paraméterekről már csak pletykáink vannak, de a jelenlegi felhozatal alapján szinte biztosra mehetünk, hogy a legújabb Snapdragon 835 processzor lesz benne, 3400 mAh akkumulátorral és JPD kijelzővel. Hátulra természetesen egy Sony szenzor kerülhet, bár a pletykák szerinti 12 megapixeles IMX386 kicsinek mondható a ma világban, de az előlapi 8 MP már elfogadható. Elméletileg 2 verzióban fog jönni a Mi Mix 2, az alap verzió 3.999 Yuan (600$), 6 GB memória és 128 GB háttértárral, míg a drágább, 4.999 Yuan (750$), 8 GB memóriát és 256 GB háttértárat kaphat és új színben is jöhet, fényest ezüst házzal, mint az Mi6.

A telefon megjelenését a nagy rivális, az Apple új iPhone8 bemutatója köré teheti, ami a legideálisabb időpont a szeptember 12. lenne. Bár más világvezető gyártó nem szokta erre az időre datálni az új készülékük bemutatását, inkább az új iPhone bemutatása utánra szokták, szeptember végére. Reméljük ez nem szegi kedvét a világnak, hogy jobban megismerjék szeretett márkánkat és az új Mi Mix 2 utat mutat, hogy van választási lehetőség a legnagyobb márkák mellett is, egy olcsóbb, de minőségben ugyan olyan (esetekben jobb) készülék választásra.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -