- Advertisement -
()

Az ukrajnai invázió miatt a FIFA és a Battlefield kiadója, az Electronic Arts úgy döntött, felfüggeszti videójátékainak eladását Oroszországban és Fehéroroszországban.

Ukrajna lerohanása miatt a nagyvállalatok sorra függesztik fel eladásaikat Oroszországban, nemrégiben a legnagyobb sportjátékos kiadó, az EA jelentette be, hogy nem ad el több videójátékot Oroszországban és Fehéroroszországban.

A játékkiadó közleményben announced, hogy csatlakozik az Oroszországot szankcionáló vállalatok sorához, és szolidaritást vállalnak Ukrajnával. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy bár az EA applikációja és az Origin ezen térségekből is elérhető marad, a felhasználók mégsem tudnak játékokat és kiegészítőket vásárolni, és így lényegében minden új tartalmuk elérhetetlenné válik. A userek ugyanakkor továbbra is játszhatnak a korábban megvásárolt játékkal, új címeket viszont nem helyezhetnek a könyvtárba. A kiadó korábban a FIFA 22-ből és a jégkorongos NHL 2022-ből is törölte az orosz és a fehérorosz csapatokat.

Mihajlo Fedorov miniszterelnök-helyettes, aki a digitális fejlesztésért felelős miniszteri posztot is betölti, korábban a Twitteren arra kérte a játékfejlesztő cégeket, hogy blokkolják az orosz és fehérorosz játékosok felhasználói fiókjait, és tiltsák ki őket a nemzetközi versenyekről.

A világcégek egymás után zárják be üzleteiket, és függesztik fel eladásaikat Oroszországban, köztük a svéd bútoróriás, az Ikea, a dél-koreai technológiai nagyvállalat, a Samsung és a világ első számú edzőcipő-, sportruházat- és sportszergyártója, a Nike.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -