- Advertisement -
()
A MIUI 9 frissítést július végétől érhető el a Xiaomi okostelefonokra. Akkor csupán néhány Xiaomi mobil kapta meg a frissítést, köztük a Mi 6, a Redmi Note 4 / 4X és a Mi 5X. De mára a Xiaomi okostelefonok fele megkapta a frissítést.  Eközben a múlt hónapban megjelent az Android 8.0,  Android Oreo kódnevén. Az Android új verziója jelenleg a Google és a Nexus eszközökre korlátozódik, de fokozatosan más okostelefonokon is elérhető lesz a közeljövőben. Az Android 8.0 kiadása előtt a MIUI 9 sikeresen bebizonyította, hogy ez a világ leggyorsabb Android operációs rendszere, amely az EMUI 5.1-et és a Samsung Experience-et is megverte. Az Android 8.0 kiadása után a MIUI 9 sikeresen tartja a címet. Elkezdődött a MIUI 9 vs Android 8.0 csata!

MIUI 9 vs Android 8.0 – Funkciók és optimalizálás

Őszintén szólva a MIUI 9 a legegyszerűbb, legkönnyebb és leggyorsabb Android 7.0 felhasználói felület, amit valaha láttunk. Az olyan funkciók, mint a képkeresés, a hangsegéd, a kezdőképernyő testreszabása és az intelligens alkalmazásindító, az egyszerű felhasználói felületet a legegyszerűbb használni. A Xiaomi vezetői csak egy szóval írják le az operációs rendszert:

Fast

Javítja a rendszert az alapul szolgáló 12 “fekete technológiai optimalizálással”*. Ez az egyetlen Android felhasználói felület, amelyből több mint 50 such as funkciót távolítottak el, amelyeket a felhasználók kevésbé használtak, csak hogy könnyebbé és gyorsabbá váljon a rendszer. A MIUI garantálja a felhasználók számára, hogy az operációs rendszerben nem találkozhatunk késleltetéssel, akadálya (lag) Van néhány rejtett funkció ide helloxiaomi link jön a UI-ban is.

Azonban az Android 8.0 egy teljesen új Android platform. A háttéralkalmazás-felügyelet javult. A felhasználók számára bizonyos korlátozásokat enged a hétterben futó alkalmazások korlátozására. Az új funkciók közé tartozik az ikonformák, az iOS-hez hasonlító értesítések pontjai, a jobb biztonság, az automatikus kitöltés szolgáltatás, a kép a képben funkció, a  WiFi Aware, a Bluetooth Low-Energy (BLE) 5.0 támogatás, okos szövegkijelölés,új  felhasználói felület (alkalmazás kategória, új Android TV vezérlő, Android stúdió). A Google szerint az Android 8.0 sebessége kétszerese az Android 7.0-nak minden szempontból.
A funkciók tekintetében a MIUI 9 és Android 8.0 közül az Android 8.0 jön ki győztesen az új funkciók bevezetésével.
A Google intelligens asszisztens sokkal jobb, mint a MIUI intelligens asszisztens, amely még fejlesztés alatt áll és várhatóan a MIUI 10-ben debütál.
Optimalizálás tekintetében azonban a MIUI 9 az egyértelmű győztes. Mert a "fekete technológiával”* a MIUI 9 soha nem akad,  és lassul, de az Android 8.0 igen.

Győztes:
Funkciók: Android 8.0
Optimalizáció: MIUI 9

MIUI 9 Vs Android 8.0 – Indító sebesség összehasonlítása

A Google azt állítja, hogy az Android 8.0 rendszerindítási (boot) sebessége kétszer gyorsabb, mint az Android 7.0. A MIUI 9 Android 7.0-n alapul.
Ellenőrizzük mindkét operációs rendszer sebességét.

Ahogy láthatja, az Android 8.0 gyorsabban töltött be mint a MIUI 9, de nem kétszer gyorsabban. 1 másodpercen belül, mielőtt a MIUI 9 befejezte a bootot. Azt hiszem, a Google a stock 7.0 (Nugát) rendszerrel hasonlíthatta össze a sebességet.

Nyertes: Android 8.0

MIUI 9 vs Android 8.0 – Alkalmazások megnyitása és Multitasking

Most a leggyakoribb napi rutin, az alkalmazások megnyitása és azok közötti váltás (mulitasking) a feladat. A Google ismét azt állítja, hogy az Android 8.0 kétszer fürgébb, mint az Android 7.0 a napi tevékenységek közben, mint az alkalmazás megnyitás és a továbbfejlesztett multitasking. Lássuk, hogy vizsgázik az új Android a MIUI 9 ellen:

A MIUI 9 egyértelműen a győztes. A két operációs rendszer közötti különbség (23,5 másodperc) óriási. A MIUI 9 végez a feladatokkal 1 perc és 31,6 másodperc alatt.
Eközben az Android 8.0 jóval lomhább, 1 percet és 55.1 másodper az ideje.

Nyilvánvaló, hogy az Android 8.0 gyors, de ezt a versenyt elvesztette optimalizálás téren. Várható, hogy ezeket a hibákat javítják a közelgő Android 8.1 frissítésben.

Nyertes: MIUI 9

MIUI 9 vs Android 8.0 – Alkalmazás telepítése

A híres kínai “King of Glory” mindkét Android operációs rendszeren telepítésre került.

Az előző teszthez hasonlóan a MIUI 9 a győztes. Az Android 8.0 túl lomha, a King of Glory telepítésnél is. Ráadásul meg kell jegyezni, hogy a Xiaomi mobilok nagymértékben optimalizáltak a játékok, különösen a King of Glory számára.

Nyertes: MIUI 9

Az ítélet

A tesztet a Nexus 6P (SD 810, 3 GB RAM) és Mi 5 (SD 820 és 4 GB RAM) között végezték. A MIUI 9 hardveres teljesítménye majdnem kétszerese az Android 8.0-nak. A MIUI 9 már az indulásakor előnyben volt.

Mégis meglepődve láttuk, hogy az Android 8.0 a gyengébb készülékkel is megszorongatta a MIUI 9-et. A mid-end Android 8.0 telefon verte high-end telefon Android 7.0 telefon a rendszerindítási teljesítményben. Az igazi csata csak ezután kezdődik majd, két zászlóshajó (azonos teljesítménnyel) Android 8.0 és MIUI 9 telefon között. Ezt akár az Android 8.0 is megnyerheti. Nemsokára újabb megmérettetés!

Végső győztes: MIUI 9

*Fekete technológia jelentése: Ez biztosítja, hogy az egyes eszközök általános teljesítménye optimális legyen a memória töredék-optimalizáló eszközökkel és algoritmusokkal az alkalmazások háttértartalmának szabályozására, ami kifogástalan teljesítményt biztosít.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -