MIUI 9 Key features Part 3 - Split screen

5505
- Advertisement -

Az osztott képernyő nem újdonság sokak számára, mivel 2017 júliusában debütált a Mi Max 2 telefon kínai fejlesztői romjában. Azóta megannyi telefon megkapta már a MIUI9 új funkcióját a fejlesztői romokba, kínai, global, multi és persze a magyar romok is. De! Sokan és tényleg nagyon sokan még csak most ismerkednek a MIUI9 új és hihetetlen tudásával, mivel a stabil ág nem rég jutott arra a szintre, hogy minden készülék megkapja. Sajnos mint azt a napokban olvashattátok, még nem mindenki, de már ebben a hónapban az ígéretek szerint mindenkinek megjön. Nos hát lássunk egy újabb fő funkciót, az Osztott képernyőt.

Az osztott képernyő lehetővé teszi, hogy a már megnyitott alkalmazásokat, de csak kettőt, a képernyőt felosztva egyszerre jelenjenek meg. Ehhez nem kell mást tenni, csak megnyitni egymás után azt a két alkalmazást amit ki szeretnénk rakni a képernyőre, vagy egy már régebben megnyitott, de memóriából nem töröltet. Tehát ha már benne vannak az alkalmazások váltóban – Menü gomb röviden – akkor bökjünk az Osztott képernyő szövegre balra fent, majd keressük ki azt az alkalmazást, amit szeretnénk, hogy felül legyen. Fogjuk meg ujjal és húzzuk fel. Ha ez megvan, akkor alul válasszuk ki azt az alkalmazást, amit szeretnénk a képernyő alsó felén használni. Erre csak simán rá kell bökni és máris alul megnyílik. Ugye milyen egyszerű?

Az osztott képernyő ablakai nem fix méretűek. A két ablak méretét egyszerre változtathatjuk meg, ha a két képernyőt elválasztó csíkot középen a kis fehér csíknál megfogjuk ujjal és le, illetve felhúzzuk. Ezzel beállítva, hogy melyik ablak legyen nagyobb vagy kisebb.

Ha megszeretnénk cserélni a két ablakot, nincs más dolgunk, mint a két képernyőt elválasztó fekete csík közepén a kis fehér csíkra duplánk bökünk. Ekkor felcserélődnek az ablakok.

Az osztott képernyőből való kilépés egyszerű módja, ha újra megnyitjuk a futó alkalmazásokat – Menü gomb röviden – és fent a lebegő értesítésre bökünk, amibe az van írva, hogy “Kilépés az osztott képernyős módból”. Ekkor a felső alkalmazás lesz teljes képernyős. Lássuk is ezt a gyakorlatban, szép lassan bemutatjuk vizuálisan is ez mit jelent.

Viszont nem minden alkalmazás támogatja még, vagy nem is fogja az osztott képernyőt. Ezt a MIUI9 egy lebegő buborékban fel is hívja a figyelmünket.

Ellenben jó móka lehet, ha játék közben akár kedvenc videónkat nézzük.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE