- Advertisement -
()

Új biztonsági intézkedést vezet be az anyacég Meta: hamarosan nem lesznek továbboszthatók a magánlakcímek a Facebookon és az Instagramon. 

A függetlenül működő Ellenőrző Bizottság feladata, hogy ellenőrizze a Meta bonyolultabb vagy nagyobb horderejű döntéseit, például abban az esetben, ha a közösségimédia-óriás el szeretne távolítani valamit a Facebookról vagy az Instagramról. Ez a testület korábban azzal a kéréssel fordult a Meta felé, hogy a cég ne engedélyezze a nyilvánosan elérhető magánlakcímek megosztását a felületein, mivel azok komoly biztonsági kockázatot hordozhatnak magukban.

A most érvényben lévő szabályok szerint a felhasználók csak abban az esetben oszthatják meg egy másik személy lakcímét, ha azt korábban már legalább 5 másik forrás is nyilvánosságra hozta, vagy egyéb nyilvános adatbázisban is fellelhető – from a The Verge. A testület a doxxing nevű jelenség visszaszorítása érdekébe kérte fel a céget a jelenleg érvényben lévő szabályok szigorítására, amely után a nyilvánosan elérhető magánlakcímek megosztása sem lesz lehetséges. A doxxing egy angol kifejezés, amely alatt olyan rosszindulatú cselekedeteket értünk, amikor egy személy felkutatja valaki személyes adatait a neten, és közzéteszi azokat, például közreadja a telefonszámát vagy a lakcímét.

A testület javasolta továbbá egy „speciális csatorna” létrehozását is a doxxolással kapcsolatos jelentések kezelésére, ám úgy tudni, hogy a Meta ezt a kérést elutasította. A fentebb taglalt intézkedést még a testület kérésére még az idén életbe lépteti a vállalat, igaz nem sietik el a dolgot, mert valamikor az év vége felé kerül csak rá sor.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -