Mától már 40 eszközhöz elérhető a MIUI9 stabil változata

2838
- Advertisement -

Tegnap, a MIUI hivatalos Weibo csatornáján keresztül, Xiaomi bejelentette, hogy ma este 10 órakor (helyi idő szerint) “jó hírt” jelentenek be. Ma a kínai gyártó megerősítette a Weibo-n, hogy már 40 Xiaomi eszköz jogosult a MIUI 9 stabil frissítésre. Már itt megjegyeznénk, hogy a kínai MIUI9-re érvényes, Global, tehát magyar nyelvet tartalmazó rendszer még várat magára!

2017 júliusában a Xiaomi bejelentette a MIUI 9 frissítést, az Android Nougat alapú Android ROM-ot, de csak a legújabb csúcskészülékekre. A MIUI 9 globális ROM kiadása november elején kezdődött, Android 7 alapot itt is csak a friss, magas prioritású telefonok kapták és az MTK processzorosok a máig alacsonyabb Android alappal működnek.

A hivatalos bejelentés alapján az alábbi 40 készülékre lesz elérhető a MIUI9 kínai stabli változata:

  • Xiaomi Mi MIX 2, Mi MIX
  • Xiaomi Mi Note 3, Mi Note 2, Mi Note
  • Xiaomi Mi 6, Mi 5X, Mi 5, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4s, Mi 4c, Mi 4, Mi 3, Mi 2, Mi 2S
  • Xiaomi Mi Max 2, Mi Max
  • Xiaomi Redmi 5, Redmi 5 Plus, Redmi 5A, Redmi 4X, Redmi 3S, Redmi 3X, Redmi 4A, Redmi 4 (High Edition), Redmi 2, Redmi 2A, Redmi 1S
  • Xiaomi Redmi Note 4X, Redmi Note 5A, Redmi Note 2, Redmi Note 3, Redmi Note 4, Redmi Pro, Redmi Note
  • Xiaomi Mi Pad 3, Mi Pad 2, Mi Pad

Két telefon nem szerepel még a listán, a Redmi 4 és a Redmi 3 sima verziók, ezen még dolgoznak. Hamarosan ezek is megkapják a stabil ág újításait.

Mint azt a fenti listán látni lehet, Mi2 is szerepel, pedig az egy 2012-es, tehát 6 éves telefon és mégis a mai napig támogatják a Xiaomi mérnökei, ugyan úgy mint az 5 éves Mi3 vagy Mi2s. Nincs még egy ilyen gyártó, amelyik ilyen sokáig támogatná készülékeit!

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE