- Advertisement -

John Stankey, a HBO Max egykori tulajdonosa szerint a cégnél folyamatosan nyomon követik, hogy a felhasználók jogosan használják-e a szolgáltatást. 

Közzétette legfrissebb számait az HBO Max-et is birtokló anyacég, amelyből kiderült, hogy 2022 első negyedévében 3 millióan csatlakoztak az előfizetők sorához, így az HBO-nak és az HBO Max-nek jelenleg összesen 76,8 millió előfizetője van világszerte. Érdekes adalék, hogy ugyanebben a negyedévben a Netflix nem hogy új előfizetőkkel nem gyarapodott, de még el is veszített belőlük 200 ezret.

Az AT&T vezérigazgatója, John Stankey az első pénzügyi negyedévről szóló tájékoztatón beszélt arról, hogy a jelszavak kezelése kulcsfontosságú a streaming-üzletág hosszú távú fenntartásához, és erre ő és csapata már jóval az HBO Max indulása előtt gondolt. „Végiggondoltuk, hogyan építsünk fel egy terméket, amely kellő rugalmasságot biztosít az ügyfeleknek, a visszaéléseknek viszont nem enged teret” – nyilatkozta CEO. Az üzletember elmondta, hogy az HBO Max-nél havi szinten vizsgálják át a szolgáltatást, és nézik meg, kik azok a felhasználók, aki jogtalanul osztják meg a jelszavaikat másokkal – from a Deadline.

A megjegyzést azután tette Stankey, hogy a Netflix elárulta: jelenleg kb. 100 millió néző használja jogtalanul a szolgáltatásukat. A világ vezető streamingszolgáltatása márciusban egy új funkció tesztelésébe kezdett Chilében, Costa Ricán és Peruban, amellyel extra díjat vetnének ki a jogtalan felhasználókra.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE