Itt az új Xiaomi gitár – Populele S1/U1 bemutató

2136
- Advertisement -

Sokan nem tudtátok, de a Xiaomi hangszergyártó partnerrel is rendelkezik.
Az év elején a Poputar P1 klasszikus okos gitár mellett bejelentettek egy ukulele-szerű gitárt, “Populele S1” néven. Ez volt az első ilyen hangszer.

A hangszer lenyűgözte a Xiaomi rajongókat. Akkora sikert aratott hazájában, hogy  bejelentették az új változatát.

Ismerkedj meg a Xiaomi Populele S1 and U1 ukulele gitárjával.

U1 (balra) és S1 (jobbra)

The Populele S1/U1 legfőbb látnivalója, a fogólapba épített LED-panel, melyhez applikáció is tartozik. A gitárt Bluetooth-on keresztül okostelefonnal, vagy táblagéppel is szinkronizálhatjuk, a mellékelt katalógusból több száz dal közül választhatunk, és a LED-ek segítségéven megtanulhatunk gitározni. A panel megjeleníti az akkordokat, melyeket ujjunkat le kell fognunk. A LED-ek fénye erős, és közvetlenül a húrok alatt világítanak.

Az alkalmazásról:
Nemcsak hatalmas gyűjteményt kínál, hanem vizuális információt is tartalmaz minden egyes akkordról, amely lehetővé teszi a hangok rögzítését játék közben. Ez megosztható a közösségi médiában is. Ha még nem állnál készen arra, hogy nyilvánosságra hozd a zenéd, a felvételeket a Mi Cloud-ban is tárolhatod. Képzeld el, milyen izgalmas lesz egy kis idő múlva visszahallgatni az első lépéseket (bénázást).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Populele U1-nél eltér az alkalmazott anyag fajtája. A fedlap és az oldalak elkészítéséhez a Xiaomi európai juharfa fajtát választott. Kiváló akusztikai tulajdonságokkal, szépséggel és kiváló tartóssággal rendelkezik, akárcsak a Populele S1-nél használt rózsafa. A Maple magasabb (fényesebb, csengőbb) hangot ad, míg a rózsafa kissé melegebb (sötétebb) hangzást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gitár 800mAh-os akkumulátorral és szokásos USB kimenettel is rendelkezik. Egy töltéssel nagyjából 10 órát használhatjuk, és 2.5 óra szükséges a feltöltéséhez. A csomagban egy pengetőt, tokot, húrkészletet, tápkábelt, és egy porvédőt is kapunk.

További részletek, specifikációk on this link érhetők el.
A két hangszer kb. 37-47e Ft-ért lehet a tiétek. Mivel törékeny eszközről van szó, így ingyenes szállítást nem találtam. Vásárláshoz használjátok a keresőt (én Alin, és és here találtam)

 

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE