Hivatalos Xiaomi Mi 5X képek, már 200.000 előregisztráció!

2174
- Advertisement -

Még csak tegnap adtuk hírül, hogy jön az új Xiaomi Mi 5X telefon és elindul a MIUI9 frissítés július 26-án. Az Mi 5X telefon azóta felkerült a kínai webáruházba, ahol a kínai vásárlók jelezheti igényüket a készülékre és részt vehetnek egy remek játékon értékes nyereményekért.

Az online bolt felületén megjelent hivatalos képek alapján pár részlet kiderült, 3 féle színben lesz kapható: fekete, arany és rózsaszín. A telefon kialakításában nincs sok újdonság, a képernyő felett helyezkedik el a beszédhangszóró, selfie kamera, közelség és fényérzékelő, alatta pedig a kapacitív gombok. A képernyő kávája nem nagy, de jól látszik a fehér előlapnál, hogy bizony itt is kapunk egy fekete keretet. FEKETE PONT! A fekete előlapos verziónál ez már nem látszik. Viszont teljes fém testet kap – na jó erre adjunk egy fél piros pontot – ami tartósabbá teszi a csúcs kategóriás kerámia és üveg házakhoz képest.

A telefon aljára került a szabványos 3,5″ Jack aljzat és középre elméletileg az USB-C csatlakozó. Az USB mellett jobbra található egy hangszóró, azt még nem tudni, hogy felhasználják e a beszédhangszórót a sztereó hangzáshoz fektetve, mint az Mi6-nál. A széleken a szokásos bekapcsoló és hangerő gombok foglalnak helyet, vele szemben a SIM tálca, ami lehet 2 SIM befogadására is képes, vagy egy SIM mellé SD kártya lesz rakható.

A telefon hátoldalán a reklámokból sejthető fő komponens foglal helyet, a dupla fényképezőgép, dupla vakuval. A pletykák szerint a dupla 12MP-es fényképezőben Sony IMX386 és Samsung S5k3m3 szenzor foglal helyet, az előlapi is példa nélküli, ha igazak a pletykák, 16MP felbontású lesz. A hátlapon a Redmi sorozatnál megszokott ujjlenyomat olvasó látható.

Xiaomi Mi 5X reklám videó

A telefon weboldalán, ahol még csak a kínai sztárral (Wu Yifan) lehet játszani értékes nyereményekért, semmilyen technikai adat nincs a készülékről, de a napokban kiszivárgott plakátról tudjuk, hogy 5,5″ méretű FullHD kijelzője lesz, Snapdragon 625 SoC, 4GB RAM és 1.999 Yuan-ba fog kerülni. Nagy az érdeklődés a telefon iránt, már több mint 200.000 regisztrált játékosa van.

A bemutatóra a MIUI9 mellett július 26-án kerül sor, a Pekingi Nemzeti Kongresszusi Központban. A rendezvényre felkérik egy másik kínai celebet, Kris Wu-t, hogy segítse a készülék népszerűsítését. Ugyan ezen a napon mutatja be a Meizu a Pro 7 telefonját, hát kíváncsiak vagyunk, melyik lesz nagyobb durranás! Na jó ezt már tudjuk előre. 🙂

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE