Useful mobile accessory - The Xiaomi Yue LED torch for the perfect selfie

1814
- Advertisement -

A Xiaomi nemrég egy hasznos, és egyszerű kiegészítőt mutatott be okostelefonokhoz, mely nélkülözhetetlen minden szelfizni, vagy vlogolni vágyó számára. A Yue LED körlámpa kifejezetten a szelfik, és az élő mobilos videók készítésére lett fejlesztve. Miben más ez, mint a tucatnyi hasonló, neve nincs kütyü a webshopokban? “Azért mert Xiaomi!” – mondhatnánk. Igen, a Xiaomi a garancia a minőségre, és tartósságra. A lámpa kialakítása, a felhasznált anyagminőség, a minőségi LED, és a tartós akku az, amiben talán messze a konkurens termékek fölé emeli. Semmi csillivilli lakk műanyag, vagy jack csatlakozós kínlódás. Nincs hideg, vagy meleg színhőmérséklet, csak 5000 Kelvin, a tökéletes természetes fényhatás eléréséhez.
Egy IKEA dizájn, fehér matt borítással, szimmetrikus LED elrendezéssel, stabil csíptetővel (ami nem olyan erős, hogy beroppan a kijelző üvege). Használat előtt feltöltöd, majd amikor szükség van rá, előveszed a zsebedből, egy mozdulattal felrak, még egy gombnyomással bekapcsol, használ. A kialakítás cseppálló, azaz szemerkélő esőben nem ázik el, de víz alatt nem használható.
A kör alakú elrendezés miért jó? Bizonyára láttál már profi, stúdióban készül fotót, klippet. Sokan használnak kör alakú megvilágítást, melyet az objektív köré szerelnek fel. Ez amellett, hogy tökéletesen egyenletes, árnyékmentes megvilágítást biztosít egy szép kör alakú szemcsillanást is eredményez (a diffúzor miatt csak közeli fotóknál észlelhető). Közeli szelfik esetén sokkal szebb, egészségesebb (csillogóbb) eredményt kapunk. Itt egy sokkal kisebb méret áll rendelkezésünkre, így leginkább a fej formájára, és a közvetlen környezetére koncentrálódik a gyűrű alakú megvilágítás.
Ott van még a diffúz (matt üveg) előtét is, mely tökéletesen szórja, és lágyítja a fényt. Ezáltal a teljes fejünk egyenletesen megvilágított lesz, minden árnyékos kis redőt elfedve.
Mivel a Xiaomi 2017-ben mutatott be először előlapi LED villanóval szerelt okostelefont, ez a kis szerkezet azok számára lesz igazán hasznos kiegészítő, akik még nem rendelkeznek a 2-3 Redmi modell egyikével. A lámpa magában is használható, tehát egy zseblámpa szerepét is betölti, ha épp nincs más kéznél.

Elérkeztünk az anyagiakhoz. Annyira friss még a termék, hogy egyelőre egy webshop kínálatában sem leltem. Hogy később megkapja-e a Mijia előtagot, nem tudni. Annyi biztos, hogy hivatalos oldalon 29 jüan, azaz nagyjából 1200 Ft. Ha tippelnem kellene, olyan 5-6 dollárért lesz elérhető hamarosan.

Ha tetszik amit csinálunk, kérlek lájkold a helloxiaomi facebook oldalát, és ajánld másoknak is az oldalt! További friss információkért állítsd be a böngésződben az oldal értesítéseit, kövesd be a Helloxiaomi facebook oldalt, vagy jelentkezz tagnak a Magyar Xiaomi Hírek, Érdekességek csoportba.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE