- Advertisement -

Elon Musk szerint nagyjából 100 ezer dollárért, átszámítva 34 millió forintért lehet majd jegyet váltani a Marsra. 

A világ leggazdagabb embere Chris Andersonnal, a TED főszervezőjével folytatott beszélgetésében mesélt arról, szerinte mennyibe fog kerülni a Mars-utazás. A milliárdos szerint az útnak megfizethetőnek kell lennie, az ugyanis a cél, hogy kb. 1 millió ember eljusson a vörös bolygóra, és egy önállóan működő várost építsenek – from a Business Insider. Ha mondjuk 100 ezer dollárba kerülne a marsutazás, akkor Musk szerint ez egy olyan összeg, amit szinte bárki összespórolhat az évek alatt, aki dolgozik.

Musk a lehetséges finanszírozási forrásokról is említést tett az interjúban, előfordulhat ugyanis, hogy egyesek támogatásból vagy hitelből jutnak majd el a Marsra.

A SpaceX űrkutatási vállalat feje korábban arról beszélt, reményei szerint 10 éven belül sikerül megépíteni ezer Starship űrhajót, amely 2050-ig 1 millió embert szállíthat el a Marsra. Musk korábban arra utalt, hogy az első emberes misszió 2029-ben indulhat el az égitestre.

A dél-afrikai milliárdos szerint a Mars benépesítése nem lesz könnyű, az utazás nagyon nehéz és veszélyes vállalkozás lesz, amit csak az erős szívűeknek ajánl. „Jó eséllyel meghalsz, nem lesz egyszerű menet, de hatalmas dicsőség lesz, ha mégis sikerül” – mondta Musk a Mars-utazásról.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE