Android 12 frissítést kapott a Redmi Note 5 széria

2306
- Advertisement -

Lassan 4 éve jelent meg a Redmi Note 5 széria hazánkban, mely akkoriban nagy sikernek örvedett. Ez az az időszak volt, amikor a márka még gyerekcipőben járt idehaza, már ami az ismertségét illeti, és ekkor kezdődött gyors növekedése.

Sokáig úgy tűnt, hogy a telefon szoftveres támogatása véget ért, ám januárban hirtelen megkapta a MIUI 12 frissítést. Így történt ez most is: egyszer csak megérkezett az új Android alapokon nyugvó MIUI 13.

A frissítés után meglepő módon Poco logó fogadja a felhasználót, melynek oka az lehet, hogy a Xiaomi és a Huawei egyesülése után átalakították a portfóliót, így immáron a Poco a középkategória, a Redmi pedig mosógépgyártással folytatja. “Mindenkinek jobb lesz ez így” – fogalmazott Leica Yung, a Huami vezérigazgatója.

Megkérdeztük a hazai szolgáltatókat a változásról, és hogy mire lehet számítani. Cikkünk megjelenéséig csupán az egyik mobiloperátor küldte el írásos válaszát, melyben a következőről tájékoztattak:

Segítünk megtalálni az egyensúlyt.

Köszönjük!

Ez azt jelentheti, hogy a Redmi mosógépeit is kínálják majd, valószínűleg az otthoni netszolgáltatással egybekötött konstrukciók részeként.

Mivel a Redmi Note 5 Android 9-ről frissült, így a telefon a 3 verzióváltás miatt a korábbi 32 bites architektúra helyett 96 bitesre változott, ami jóval a manapság használatos 64 felett mozog.

Továbbá az is kiderült, hogy a telefon következő frissítése már nem Android alapokon fog nyugodni. Az új HarmonyOS rendszert futtatja majd. Az Apple jó szokását látva az új szövetség is a sokéves frissítések irányába orientálódik. Ennek köszönhető, hogy 32 évnyi szoftveres támogatást ígérnek minden mosógépükhöz, és okos fogkeféjükhöz.

Remélem jól szórakoztatok, boldog április elsejét mindenkinek! ????

Mikor jöttetek rá, hogy ez az egész úgy kamu, ahogy van? ????

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE