A Xiaomi is érintett a benchmark-ügyben

471
- Advertisement -

A Xiaomi is érintett a benchmark-ügyben: “optimalizálja” a telefonokat, hogy jobb eredményt érjenek el a benchmarkokban.

A hír John Poole tweetjéből származik, aki a GeekBench, egy népszerű benchmarking platform fejlesztője. A tweetekben Poole kijelentette, hogy a kínai technológiai óriás készülékei az alkalmazásazonosítók alapján döntenek a teljesítményről.

Más szavakkal, a teljesítmény az eszközön futó alkalmazás típusától függ. Ha benchmark alkalmazást futtatunk, kihasználja a telefon teljesítményét, hogy minél jobb eredményekkel szerepeljen a ranglistákon. Hétköznapi felhasználás során azonban nem éri el az ígért hatalmas teljesítményt az eszköz.

Ha érdekelnek ennek oka, javaslom ezt a videót, amiben részletesen megismerheted ennek okait:

Röviden: A telefonok papíron többet tudnak, mint amennyit a gyakorlatban a rendszer engedélyez. A benchmarkoknál kimaxolja, egyéb tevékenységeknél korlátozza a teljesítményt. Miért? Mert ha nem így tenné, a telefon melegedne, és nagyon rövid volna az üzemidő. Ez rossz, mert nem kapjuk meg az ígért teljesítményt, de jó is, mivel legalább kibírnak 1, 2 napot egy töltéssel.

Poole egy Xiaomi 11-et használt, és úgy találta, hogy a GeekBench pontszámai különböztek, amikor a GeekBench normál verzióját futtatta, illetve, amikor Fortnite-ra nevezte át az appot.

Az egymagos tesztek során az eszköz pontszámai körülbelül 30 százalékkal voltak alacsonyabbak az álcázott GeekBench verziónál, mint az eredetiben. Eközben a többmagos tesztek is körülbelül 15 százalékkal alacsonyabb eredményeket mutattak. Még egy összehasonlítást is megosztott a két teszt között, amelyek jelenleg szerepelnek a GeekBench honlapján. Figyelemre méltó, hogy nem ez volt az egyetlen eset, amikor a teljesítményt módosították.

A probléma nem csak a Fortnite játékot érinti. Úgy tűnik, ugyanaz a teljesítmény-beállítás más játékokban is megfigyelhető, mint például a Genshin Impact-ben. Ez azt jelenti, hogy a Xiaomi szabályozókat épített be az eszközeibe, hogy növelje a benchmark pontszámokat, és bemutassa okostelefonjainak nyers teljesítményét, de a valóéletben ez a teljesítmény jelentősen csökken.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE