A Google elutasította a Xiaomi biztonsági javaslatát

498
- Advertisement -

Úgy látszik, hogy a Xiaomi szembe akar menni saját szellemiségével, mármint amit a fennállásuk óta megtapasztaltunk. A Google egyenesen ellenezte a Xiaomi  legújabb javaslatát.

Ugye a Xiaomi első terméke a MIUI volt, ami még csak nem is a saját telefonjaira, hanem más márkákra írtak, többnyire ZTE-re hajazó kinézettel. Xiaomi CEO és haverjai a Google által, nyílt forráskóddal kiadott Android alapokat alakították úgy át, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson minden telefonon. Ez be is jött. Szóval a kínai barátaink mókolással kezdték.

A Google a jelek szerint egyenesen ellenezte a Xiaomi javaslatát.
A Mishaal Rahman által a On Twitter megosztott információk szerint a Xiaomi fejlesztői javaslatot nyújtottak be az Android nyílt forráskódú AOSP projektjének, hogy teljesen megakadályozzák az Android készülékek tulajdonosait abban, hogy APK fájlokat másoljanak át telefonjaikról. A letiltás oka a “magánerőforrások” védelme.

A Google a jelek szerint egyenesen ellenezte a Xiaomi javaslatát. A Google egyik alkalmazottja a Xiaomi javaslatában rámutatott a problémára, amely csak az egyszerű felhasználókat akadályozná meg az APK-fájlok átmásolásában, míg a magasabb technikai tudással rendelkező rajongók a szokásos módon folytathatják az APK-k másolgathatják. Ezt a logikát követve a Google kifogásolta a Xiaomi védelemmel kapcsolatos megközelítését, mivel ez valójában nem véd semmit.

A Google a jelek szerint egyenesen ellenezte a Xiaomi javaslatát.

Ezenkívül a Google több alkalmazottja kifogásolta az APK-fájlok tartalmának „magánforrásként” történő kezelését.

“Sajnálom Guowei, de nem hiszem, hogy ez a preferált módja az IP-címek vagy az APK által nyújtott szolgáltatások védelmének. Még ezzel a CL-vel is többféleképpen lehet megszerezni az APK-t (például egy egyedi építésű Android-ot ezzel a CL-vel visszaállítva). Az APK alapvetően NEM titok. Ha az APK egy része valóban tartalmaz titkot, akkor azt más eszközökkel, például DRM-mel kell védeni.”

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE