KezdőlapHírekEmlékeztető: Holnaptól megszűnik a Google Photos korlátlanság

Emlékeztető: Holnaptól megszűnik a Google Photos korlátlanság

Novemberben írtunk róla, most elérkezett a határidő: holnaptól a Drive tárhelyből (15GB) foglalnak majd a Photos szolgáltatásba szinkronizált képek és videók.

Korábban elérhető volt az a lehetőség, hogy a Google Photos segítségével a felhőbe mentsük képeinket, videóinkat, korlátlanul, igaz, nem eredeti minőségben.

A szolgáltatás lehetővé tette a maximum 16 megapixeles képek, és 1080p-s videók ingyenes, korlátlan tárolását. Amennyiben ennél nagyobb méretű médiáink voltak, automatikusan átkonvertálta őket a megfelelő minőségre. Egészen idáig.

Valószínűleg annyian használják már, hogy a Google-nek nem éri “ingyen” adni a korlátlanságot. A statisztikák szerint heti 28 milliárd képet töltenek fel a felhasználók, ami nem kis mennyiségű adat.

Mi lesz most?

Nem kell megijedni, a korábban feltöltött tartalmak tárolása továbbra is ingyenes marad, semmi sem veszik el. Csupán az újonan hozzáadott képek, videók fognak beleszámítani az egyébként 15GB-ig ingyenes tárterületbe.

Ráadásul a Google november óta figyelmeztet, és kiszámolja, hogy az eddigi feltöltési szokásainkkal meddig lehet elég a meglévő tárhely. Ez átlagban 3 év.

Bizonyos Pixel felhasználóknak holnaptól is rendelkezésre áll majd a korlátlanság.

Ti használtátok? Ismertek esetleg alternatívát? Írjátok meg kommentben!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek