Amikor egy telefon teljesítményméréséről van szó, általában 2 tesztprogram mindig előkerül. Az egyik a GeekBench, a másik, a jelenleg a Play Áruházban nem megtalálható AnTuTu Benchmark. Van, aki szereti, van, aki kevésbé, van, aki ezek alapján választja ki leendő telefonját, van, aki szerint semmit nem érnek ezek. Szerintem valahol az arany középutat kell megtalálni. Nem mindenható egyik sem, de az biztos, hogy a kapott pontszámok egyfajta viszonyítási alapot adnak az adott telefon teljesíményről.

Az AnTuTu Benchmark-nak minden hónapban megjelenik több toplistája azokrók a telefonokról, amik átalágban az adott kategóriában a legtöbb pontot érték el. A zászlóshajók listájának tetejére került a Xiaomi legújabb csúcstelefonja, a Mi 10 Pro, harmadik helyére pedig a “sima” Mi 10. A listán továbbá 3 OnePlus, 4 Samsung és 1 Asus telefon található. A lista nem csak a Xiaomi-nak, hanem a Qualcomm-nak is büszkeség, ugyanis az első 3 helyen álló telefonban az ő csúcsprocesszorjuk található. Érdekesség, hogy a Huawei nem szerepel a listán.

A zászlóshajókról készült lista mellett készül egy középkategóriáról szóló is. Itt sincs szégyenkezni valója sem a Xiaomi-nak, sem a Redmi-nek, ugyanis 2-2 telefonjuk került a felsrolásba. 2.helyen a Redmi Note 8 Pro, 5.helyen az új Redmi Note 9S, a 7.helyen a Mi 9T és a 10.helyen a Mi Note 10 található. Erre a listára már került Huawei, mindjárt az első helyre, továbbá 3 Realme (az Oppo almárkája) és 2 Samsung. Érdekesség, hogy a 10 telefonból 7-ben Snapdragon processzor van, abból ráadásul 5-ben ugyanaz a 730G. Úgy néz ki a Qualcomm ezt a chip-et is nagyon eltalálta, bár igaz, hogy a toplistán mind a Huawei, mind pedig a főleg régebben sokak által kevésbé kedvelt MediaTek által gyártott chipek megelőzték. Persze egy processzor esetében nem csak a nyers erő számít, ugyanilyen fontos például a melegedés is.

A Xiaomi telefonjai rendkívül népszerűek, leginkább a rendkívül jó ár-érték arányai miatt, kérdéses, hogy a jelenlegi, főleg a felsőkategóriában kissé elszálló árak hogyan hatnak majd az eladásokra. Egyelőre nem úgy tűnik, mintha annyira csökkentené őket, a Mi 10 széria eladásai 3 héttel ezelőtt elhagyták az 1 milliót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ