A mai nap kétségtelenül legnagyobb híre az iPhone 12 széria megjelenése, azonban a Xiaomi háza táján is “debütált” egy korábban említett újdonság.

A Xiaomi Mi Air 2 Pro a gyártó legújabb TWS fülhallgatója előrendelhető lett Kínában, ezáltal minden specifikáció nyílvánossá vált.

Kár tagadni, a Mi Air 2 Pro erősen hasonlít a Apple AirPods Pro-ra, a fülhallgató ún. “agybadugós” kialakítású, amely kissé ferde dizájnjának köszönhetően jól illeszkedik a fülbe. Az egyenként 6,5 gramm tömegű termék 3 mikrofonnal rendelkezik, külsején érintőgombok segítségével vezérelhetjük a zenét/hívást.

A készülék rendelkezik ANC, vagyis aktív zajszűrés funkcióval, ez a vállalat termékpalettáján az első ilyen TWS fülhallgató. A funkciót egy hirbrid digitális formában valósítják meg, megintcsak hasonlóan az Apple AirPods Pro-hoz. A Mi Air 2 Pro 12 mm-es meghajtóval rendelkezik, 35dB-es zajcsökkentési intenzitással. Az impedancia szint van 32 Ω.

A csomagban 4 féle méretű füldugó található, hogy garantáltan mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A Xiaomi elmondása alapján a fülhallgatót Luca Bignardi Grammy-díjas hangmérnök hangolta be a minél jobb hangzás érdekében.

Fülhallgatónként 7 óra (aktív zajszűréssel ez valamivel kevesebb, kb 5 óra), tokkal összesn 28 órányi zenehallgatás érhető el. A tok támogatja a vezeték nélküli töltést, vezetéken keresztül pedig a gyors töltést, a gyártó ígérete szerint 10 perc alatt 90 perc zenehallgatás töltődik bele a tokba. Az adatátvitel támogatja a Bluetooth 5.0-t, és az LDHC, SBC és AAC kodekeket. A válaszidő 100 ms.

A fülhallgató ára Kínában 699 jüan, ami kb 32 ezer forintnak felel meg. Mivel még Kínában is csak az előrendelés szakaszában van, így a globális megjelenésről egyelőre semmilyen hír nincsen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ