Megváltoztatta a twitteres nevét Elon Musk, a kriptopénz-piac pedig azonnal reagált. 

Elon Musk bármit mond vagy tesz, azonnal címlapra kerül. A különc milliárdos többnyire kedvenc közösségi oldalán, a Twitteren osztja meg gondolatait a követőivel, ahol ezzel rendszerint felkavarja az állóvizet: elég egy-egy indulatosabb hangvételű tweet, és egyből elkezd szárnyalni vagy épp zuhanni valamely részvény árfolyama. Sőt nem csak a részvényekre igaz ez, Musk kijelentései ugyanis a kriptodeviza árfolyamában is képesek elképesztő ralit generálni.

A hírhedt twitterező legújabb húzására ismét tömegek ugrottak meg, miután ismeretlen okokból kifolyólag a Twitter-fiókjának nevét Lorde Edge-re változtatta. A Lorde Edge kifejezést azokra az emberekre használják, akik különc viselkedésükkel, nagy port kavaró kijelentésekkel hívják fel magukra a figyelmet. Ha mindez nem volna elég, a világ leggazdagabb embere még a lakhelyét is Tröllheimre módosította.

elon musk twitteres nevét
Fotó: New York Post

A kriptopiac azonnal reagált a történtekre: megalapult az EDGELON nevű kriptovaluta, amely rövid idő alatt nagy rajongótáborra tett szert, néhány óra alatt több mint 400 százalékkal növekedett az értéke (cikkünk írásakor 0,00001689 dollárért lehet hozzájutni). Fontos megjegyezni, hogy mivel nem tudni pontosan, kik állnak a kriptovaluta mögött, elképzelhető, hogy a Squid Game című sorozat ihlette kriptopénzhez hasonlóan mindössze csak egy átverésről van szó.

A SQUID nevű kriptopénzt ismeretlenek hozták létre, akik a megalapítását követő két hét elteltével leléptek a pénzzel. A kriptobefektetők összesen több mint 2.1 millió dollárt veszítettek.