„Mindig elfelejtem, hogy te még élsz” – kommentelt oda Elon Musk Bernie Sanders amerikai szociáldemokrata politikusnak. 

A Demokrata Párt baloldali politikusa, Bernie Sanders szombaton tett közzé egy tweetet, amelyben arra szólította fel a szupergazdagokat, hogy fizessék meg a részüket. Elon Musk, a világ leggazdagabb embere gunyoros kommenttel nyugtázta a felszólítást: „Mindig elfelejtem, hogy te még élsz – írta Musk. Ezután így folytatta: „Bernie, szeretnéd, ha még több részvényt adnék el? Csak egy szavadba kerül…”. Cikkünk írásának pillanatáig a demokrata politikus nem reagált a kérdésre.

A történet előzménye, hogy Elon Musk, a Tesla alapítója és vezetője nemrégiben egy Twitter-szavazást indított, amiben arra volt kíváncsi, hogy eladja-e a Tesla részvényeinek tíz százalékát. „Az utóbbi időben sokszor merült fel, hogy a nem realizált nyereség az adóelkerülés egyik eszköze, ezért azt javaslom, hogy eladom a Tesla részvényeim 10%-át” – írta Musk a Twitteren, hozzátéve: bárhogy is alakul is a szavazás, tartja magát az eredményhez. 

Fontos megjegyezni, hogy a szavazás egyfajta látszattevékenység volt, mivel a Telsa vezetőjét nemrégiben 15 milliárd dollár adó befizetésére kötelezték, a CNBC cikke szerint épp ezért borítékolható volt, hogy Musk megválik majd néhány részvényétől. Mivel Musk nem kap fizetést a Teslától, az egyetlen módja, hogy ki tudja fizetni a kirótt adóterheket az az, hogy eladja a részvényeit.