- Hirdetés -
()

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere nemrégiben óriási részesedést vásárolt magának a Twitterben, ezzel ő lett a közösségi mikroblog legnagyobb külső részvényese. 

Elon Musk néhány hete a Twitteren kérdezte meg a követőit arról, hogy a közösségi platform vajon követi-e a demokrácia egyik alappillérének is tartott szólásszabadság elvét. A kérdést nem véletlenül tette fel a szókimondó üzletember, ugyanis mint később kiderült, a kérdés feltevése előtt nem sokkal Elon Musk 9.2 százalékos részesedést vásárolt magának a Twitterből, így a cég legnagyobb külső részvényese lett – számolt be a Bloomberg. Érdekes adalék, hogy még az alapító Jack Dorsey is mindössze 2,25 százaléknyi részvénnyel rendelkezik.

Musk rendszeresen használja a Twittert, igaz már korábban is kifejtette véleményét arról, hogy a közösségi platform nem feltétélen a demokrácia elvei szerint működik. A közösségi platformon beszélt többek között arról is, hogy saját oldal létrehozásán gondolkodik, ahol a szólásszabadság érvényesülne.

A milliárdos üzletember a részvényvásárlás óta már igazgatósági tag is lett, azóta pedig  egy kérdést is szavazásra bocsátott, miszerint akarnak-e a Twitter-felhasználók Edit, azaz Szerkesztés gombot, amivel utólag is módosítani lehetne a bejegyzéseket. Ezt egyébként Parag Agrawal, a Twitter jelenlegi vezérigazgatója is megosztotta, hozzátéve, hogy az eredménynek következményei lesznek. Nem sokkal később, a közösségi médiavállalat megerősítette, hogy dolgozik a Szerkesztés gombon, bár azt tagadta, hogy Elon Musk hatására vágtak volna bele a fejlesztésbe.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -