KezdőlapHírekElképesztő kütyüt dobott piacra a Xiaomi

Elképesztő kütyüt dobott piacra a Xiaomi

Mint azt megszokhattuk, a Xiaomi Weibo-n folyamatosan borzolja a rajongók kedélyeit, új, megjelenő termékeiről. Így történt ez tegnap is, egy sejtelmes plakáttal hívta fel a figyelmet valamire, ami fény segítségével, szöveget olvas? Talán? Sosem esik le, vagy derül ki, hogy mire is készülnek pontosan.

Egy fény megvilágít egy papírt, melyen Usain Bolt idézetet olvashatunk. Ne neked leesett? Nem? Akkor elárulom mi is ez valójában.

Egy Mesterséges Intelligencia Angol olvasó társ, melynek neve Lighten. Pontosabban egy olyan eszköz, ami a kínaiaknak segít az angol írás megértését, kínaira fordítással. Az eszköz tetejében lévő lézeres letapogat az elé rakott könyvet, újságot vagy bármi más angol nyelvű szöveget leolvassa, még pedig azt amelyre rábökünk és Bluetooth kapcsolaton keresztül kiküldi a telefonunkra. Hogy pontosan megértsd, egy videón pontosan megmutatják, hogy miről is van szó.

Tegnap bejelentett új termék, egy olvasó, fordító asszisztens kínaiaknak.

Közzétette: Szabó Kornél – 2019. április 11., csütörtök

A készülék beépített 2.600 mAh akkumulátora akár folyamatos 4 óra használatot biztosít, 8 óra készenlét mellett. A Sony IMX214 kamera ultragyorsan, 0,3 másodperc alatt képes leolvasni az angol szöveget, 1.750 cm2 felületről. Beolvasás felismeréséről és a fordítás pontosságáról egy Movidius MA2450 processzor, 100 milliárd FLOP számítási sebességgel gondoskodik. A beépített mesterséges intelligencia algoritmussal pontosan és villámgyorsan képes minden szót felismerni, a hozzá való alkalmazás pedig a Cambridge és Egyszerűsített szótárát felhasználva azonnal lefordítja kínai nyelvre.

A LIGHTEN biztos elhelyezéséről az aljába épített tapadókorong gondoskodik, amikor kihúzzuk az olvasó optikát, vákuumot képez és szinte feldönthetetlen. Visszatolva a helyére, máris felvehető az asztalról könnyedén.

Mindössze 190 g súlyával könnyedén magunkkal vihetjük bárhova és USB-n keresztül tölthetjük, vagy működtethetjük. Kompatibilis Androi 4.4 / iOS 9.0 és újabb operációs rendszerekkel. Nem tervezik egyelőre Kínán kívül értékesíteni és csak angolról kínaira tud fordítani. De azért nagyon érdekes eszköz!

 

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek