- Hirdetés -
()

Még idén januárban a CES2018 keretein belül Hugo Barra az akkori Globális igazgató mutatta be a Facebook tulajdonában lévő Oculus Go és a Xiaomi Mi VR Standalone virtuális szemüveg párost. Azóta se híre, se hamva nem volt egyiknek sem mostanáig.

Tegnap Mark Zuckerberg a facebbok közismert alapítója mutatta be a végleges változatot, aminek az értékesítését már el is kezdték. A vásárlók az Oculus hivatalos weboldalán, az Amazonon, a Best Buy oldalán és egyéb csatornákon érhetik el a szemüveget 199$ ártól kezdődően.

Az Oculus Go több mint 1000 VR alkalmazást támogat, és az AR és a VR alapú új funkciókat, melyek megjelentek a Facebook F8 fejlesztői konferencián. Zuckerberg kijelentette, hogy a Facebook nemcsak jó AR és VR tapasztalattal rendelkezik a szoftverek terén, hanem legmegfelelőbb tapasztalattal a hardver terén.

Az Oculus Go egy csúcsminőségű légáteresztő anyagból áll, hogy hosszas használat esetén se izzadjon alá a néző és állítható csúszó pánt kialakítása révén tökéletesen illeszkedik. A kijelző 2560 x 1440 képpontos, új szédülés mentes objektívekkel, orvosi lencsetagokkal és gyors váltó technológiával, így a felhasználók az Oculus Go használatakor minimálisra csökkenthetik a szédülést. Ezen túlmenően ez a készülék egy Qualcomm Snapdragon 821 processzort tartalmaz, 32 GB-os és 64 GB-os választható háttértárral. A két változat ára 199 és 249 dollár. A beépített hangszóróval és a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval lehetővé teszi a külső hangszórókhoz való csatlakozást.

Az Oculus Go elkerüli a számítógéphez csatlakoztatott összetett kábelek problémáját, amely a legtöbb hagyományos VR fejhallgatóhoz tartozik, és jobb felhasználói élményt nyújt. A vezeték nélküli vezérlővel egyszerűen navigálhatsz az alkalmazások között és az alkalmazásban, navigálhatsz a játékban, kezelheted a videót vagy épp mesterművet rajzolhatsz.

A Xiaomi változatáról még semmi hír, pedig ugyan ezzel a hardverrel, a megszokott árazással biztos befutó lenne VR körökben, de meghódítaná a Xiaomi közösséget is! Amint lesz róla hírünk, azonnal jövünk. Maradjatok velünk!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -