Biztos sokan belefutottatok abba a rémhírbe, miszerint egy Xiaomi Mi Home Security Camera Basic 1080p kamera képe összekeveredett egy másikkal és random kamerák képét lehetett látni a sajátunkon kívül.

xiaomi kamera xiaomi kamera adatvédelmi hiba
A Xiaomi kamera hiba részletei

Egy reddit felhasználó vette észre a hibát, Google Nest Hub és a fent említett kamera párossal kiadott hangparancs után nem a saját kamerájának a képét látta, hanem teljesen idegen kamera képit mutatta. Elég durva hibának számít, hisz így pont a Google adatvédelmi törekvéseinek gyászos vége lenne, ha ez nagyobb számban történt volna meg.

A Google azonnal le is állította a Xiaomi kamerákkal való együttműködést, míg a problémát el nem hárítják. Azonban végre minden kiderült és a probléma megoldódni látszik. A Xiaomi egy közleményt ki is adott az ügy kapcsán.

xiaomi kamera hiba közlemény

A közlemény magyarul

A Mi Home Security Camera Basic 1080p (a Mi Home intelligens fényképezőgép tengerentúli kiadása) tekintetében ideiglenesen offline kapcsolat áll fenn a Google Home Hub-lal.

1. 2020. január 2-án, pekingi idő szerint megtudtuk, hogy a tengerentúli piacon értékesített Mi Home Security Camera Basic 1080p készüléket a Google Home Hub-on keresztül csatlakoztatták és másik Google streaming képeket lehetett látni, más Google felhasználói fiókok alatt. A releváns szolgáltatást 2019. december 26-án indították el egy új funkció teszteléseként, és kapcsolatba léptünk a megfelelő platformon, hogy 2020. január 2-án 17:00 órakor felfüggesszük a szolgáltatást, és kijavítsuk a vonatkozó hibát.

2. A Mi Home Security Camera Basic 1080p és a Google Home Hub közötti kapcsolat a Xiaomi által a Google intelligens otthoni rendszer számára kifejlesztett egyik szolgáltatás. A fent említett hiba akkor fordult elő, amikor a külföldön értékesített Mi Home Security Camera Basic 1080p készülékét a Google Home Hub platformon keresztül, csak gyenge hálózaton. A felhasználók száma, amelyek releváns használati forgatókönyvekkel rendelkeznek, 1044, amelyek valószínűleg csak néhányat érintik.

3. Ez nem érinti a háztartási felhasználókat és az összes felhasználót (beleértve a kínai és a tengerentúli felhasználókat), akik a mijia APP platformot és a mi mijia kamerákat használják.

A Xiaomi biztonsági csapata kommunikált a Google-lal és kijavította a releváns hibákat. Ezt a funkciót megfelelő időben újraindítjuk, miután mindkét fél együttesen tesztelte és tökéletesítette. A Xiaomi mindig nagy jelentőséget tulajdonít a felhasználók biztonságának és magánéletének, és továbbra is mindent megtesz a felhasználók jogainak és érdekeinek védelme érdekében.

(Kínaiból fordítva)