KezdőlapHírekEgy jó okosmérleg inkább barát, mint ellenség

Egy jó okosmérleg inkább barát, mint ellenség

Vannak olyan eszközök, amiket sokan feleslegesnek és nevetségesnek tartanak egészen addig a pillanatig, amíg ki nem próbálják őket. E termékcsaládba tartozik az okosmérleg is. Pedig ezekhez a készülékekhez már kifejezetten alacsony áron hozzá lehet jutni, és elképesztően hasznosak lehetnek.

E téren a Xiaomi egyike az úttörőknek, hiszen a szuperkonszern az elsők között ismerte fel a kategóriában rejlő lehetőségeket. Azaz már nagyon hamar megjelent ilyen eszközeivel, és az évek során folyamatosan nagy hangsúlyt fektetett a fejlesztésekre. Most a vállalat termékének segítségével mutatjuk be, hogy mire lehetnek jó egy okosmérleg, és miért lehet hasznos.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

A Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 rengeteg integrált szenzorral rendelkezik, amelyek célja, hogy minél jobban feltérképezzék a felhasználó testét. Tehát tulajdonképpen a fiziológiai adatairól szereznek információkat. Ezeket pedig a beépített processzor képes feldolgozni különféle algoritmusok segítségével, és megjeleníteni a beépített, nagy méretű LCD kijelzőn.

xiaomi okosmérleg

De ez még nem minden, hiszen az adatokat, értékeket el is tudja küldeni a Bluetooth 5.0 kapcsolat révén vezeték nélküli úton egy kompatibilis mobil eszközön található alkalmazásra. Ez a szoftver pedig egyrészt eltárolja és visszakereshetővé teszi azokat, valamint képes belőlük látványos grafikonokat, összeállításokat, kivonatokat és konkrét elemzéseket készíteni.  Természetesen az eszközön lehetőség van több felhasználói profil létrehozására, és a termék a mérések eredményeit külön virtuális fiókokban tárolja.

Nem csak súly

A fő funkció természetesen a testsúly mérés, és e téren a Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 kifejezetten pontosnak számít, hiszen minimális hibahatárral dolgozik, és akár élelmiszerek lemérésére is használható.

xiaomi okosmérleg

Emellett a már említett érzékelők a következő adatokat képesek meghatározni: BMI, zsírszövet, izomtömeg, testvízszint, izomszövet fehérjetartalma, viszerális zsír index, alapanyagcsere-ráta, csonttömeg, csont súly, ideális testsúly mutató, sziluett mutató.  Ráadásul aki szeretne, az kaphat a masinától egy komplex egészségügyi értékelést is. Tehát látszik, hogy egy test állapotát nem csupán a tömeg határozza meg, hiszen számos tényezőt figyelembe kell venni. Ehhez eddig korábban profi szakértők segítségét kellett igénybe venni, de ezek a vizsgálatok egy-egy okosmérleg segítségével már “házilag” otthon is elvégezhetőek

xiaomi okosmérleg

Már vannak olyan okosmérlegek, amelyek érdekes extrákat is tartalmaznak: A kifejezetten dizájnos, szexi külsővel bíró Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 például kínál egy testegynsúly tesztet is. A felhasználóak egy lábra kell állnia, és megtalálni a legtökéletesebb egyensúlyi pozíciót. Ennek hatására javul a test koordinációja, ami csökkenti a sérülésre való hajlamot.

Tapasztalatok

Mi magunk is régóta használunk Xiaomi okosmérleget és azt kell mondanunk, hogy egy ilyen készülék az első pillanattól kezdve nagy segítséget nyújt az egészségesebb élethez. Nagyon jó látni, közvetlen visszacsatolást kapni a fizikai állapotunkról. A mérések segítenek rávenni magunkat a testmozgásra, vagy hogy kicsit módosítsunk a táplálkozásunkon, azaz, hogy egészségesebben éljünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek