web analytics
KezdőlapHírekA Drive mostantól figyelmeztet az adathalász és rosszindulatú programokra

A Drive mostantól figyelmeztet az adathalász és rosszindulatú programokra

A Google új figyelmeztető szalaghirdetéseket jelenít meg Drive-ban, hogy figyelmeztesse a felhasználókat azokra a potenciálisan gyanús fájlokra, amelyeket rosszindulatú programok kézbesítésére és adathalász támadásokra használhatnak fel a támadók.

Az extra védelmet a visszaélésszerű viselkedés és tartalom ellen először októberben jelentették be, a Google Cloud Next 2021 felhasználói konferencián.

“Ha egy felhasználó megnyit egy potenciálisan gyanús vagy veszélyes fájlt a Google Drive-ban, figyelmeztető szalagot jelenítünk meg, hogy megvédjük őt és szervezetét (cégek, munkahelyek) a rosszindulatú programoktól, az adathalászattól és a zsarolóprogramoktól” – magyarázza a Google.

A figyelmeztető szalaghirdetések először a Google Dokumentumokban jelentek meg a kezdeti bejelentés után. Azóta megjelentek a Táblázatok, Diák és Rajzok szolgáltatásokban is.

“A Google automatikusan vizsgálja az Önnel a szervezetén kívülről megosztott fájlokat adathalászat vagy rosszindulatú programok szempontjából. Ha észleli, a Google letiltja a hozzáférést a fájlhoz az Ön védelme érdekében” – írja a vállalat a Google Drive súgójában.

Ha gyanús fájlt észlel a Google Drive-ban, az alkalmazás egy “Ez a fájl gyanúsnak tűnik. Lehet, hogy az Ön személyes adatainak ellopására” üzenetet jeleníti meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Legújabb cikkek