A MediaTek legújabb Dimensity szériája nemrég a Redmi 10X-ben debütált. A Weibo-n egy DigitalChatStation nevű félhasználó egy újabb Dimensity chip-pel felszerelt Xiaomi-ról írt néhány információt.

A szivárogtatás szerint az ominózus telefon 144 Hz-es kijelzőt kap, és a Dimensity 1000+ chip kerül bele. Az Dimensity 1000-es szériája már bemutatásra került néhány héttel ezelőtt, ahol Lu Weibing a Xiaomi kínai elnöke és a Redmi vezérigazgatója a színpadon volt. Az ilyen gesztusokból lehet következtetni a szoros együttműködésre, de a lényeg, hogy a chipről rendelkezésre állnak biztos információk.

Egy 7 nm-es technógiával készített, a saját leírásuk alapján “UltraSave”, vagyis rendkívül energiatakarákos dual 5G chip. Támogatja a 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát, és az úgy nevezett MiraVision technológiát, ami még színhűbb megjelenítést eredményezhet. A teljesítményt tekintve a Snapdragon 865-ből ismert Cortex A72 és A55 magokkal rendelkezik. Mindezekből arra lehet következtetni, hogy ez egy vérbeli flagship processzor, ezért elképzelhető, hogy a Xiaomi vagy a Redmi a Snapdragon-os csúcsmodell mellett (esetleg helyett) egy MediaTek-es modellt is tervez bemutatni a jövőben. Ez persze feltételezés, még nem tudunk semmi konkrét információt.

A Dimensity 1000+-szal már jelent meg telefon a Vivo iQOO Z1 névre hallgató modellje. Viszonyításképp’ az AnTuTu Benchmark-ban 530 ezer pont körül ér el, a Mi 10 & Snapdragon 865 párosnál ez olyan 580 ezer pont körül van. A probléma, hogy a Vivo modelljének kezdő (6/128-as) kínai ára 2200 yuan, ami olyan 96 ezer forint, és persze, egy telefon nem csak a puszta teljesítményről szól, a kamera, a szoftver épp olyan fontos, de a Mi 10 kezdő (8/128-as) kínai ára 4000 yuan volt, ami olyan 175 ezer foint. Ezt az árat a mai napig nem tartom elfogadhatónak, pláne, hogy mekkorát ugrott a cég a Mi 9-hez (3000 yuan-131 ezer forint) képest.

Azt remélem, hogy árak szempontjából a Redmi a földön tud maradni, és a K40 (Pro) személyében akár Snapdragonnel, akár MediaTekkel egy korrekt árú csúcskategóriás telefon debütálhat jövőre, vagy akár még idén.