A Xiaomi idén még korábban, és még nagyobbat durrantott az Mi 9 modellcsalád bemutatásával. Az Mi 9-et már teszteltül (készül a cikk), a többit mi is epekedve várjuk. Nem kevés szervezés, és szerencse kellett ahhoz, hogy elsőként kapjuk meg az Mi 9-et Magyarországon tesztre, és ugyanilyen szervezésre volt szüksége a xiaomishop.hu-nak is, hogy a Redmi Note 7 után az Mi 9-cet is előrendelhetővé tegyék nagyjából másfél héttel az első kiszállások előtt.

Már a barcelonai MWC-n érdekes volt látni a Global változatot egyelőre nélkülöző Mi 9 SE modellt, melynek forgalmazását az Mi 9 Transparent Edition-nel együtt tegnapra, azaz március 14-re ígérte a gyártó.
Nos ezt ma visszavonták, és elnézést kér a vezetőség a megrendelőktől. Továbbra is gyártási nehézségek miatt kényszerül magyarázkodni a szóvivő, és ígéretet tettek, hogy ha szükséges, akár saját maguk is besegítenek az összeszerelésben.

Míg a Redmi szériát Indiában is gyártják (saját üzemben), addig az Mi modellek továbbra is bérgyártásban készülnek, többnyire a Foxconn egyik gyárában. A limitált kapacitás miatt átlagosan 200.000 darab legyártott modellel tudnak egy-egy értékesítést indítani, amit egy ekkora piac másodpercek alatt felszív.
A Xiaomi alkalmazottak egy továbbképzésen is részt vettek házon belül, hogy ha minimálisan is, de be tudjanak segíteni az összeszerelésben. Bár maga Lei Jun is ígéretet tett, hogy ha kell, maga ragad csavarhúzót, ez egy szimpla gesztuson kívül sokat nem segít az évek óta komoly gondokat jelentő kapacitás hiánnyal szemben.

A következő értékesítés március 19-én várható, akkora realizálják a most elmaradt készletek pótlását. Ennek fényében nem tartom valószínűnek, hogy ha kínai piacot is képtelen kiszolgálni, akkor bevállalna még egy Global verziót is. De ne legyen igazam.
Szerencsére a mi tesztjeinket nem érinti a gyártási nehézség, hamarosan kezünkben az SE is 🙂

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ