Csalók élnek vissza Tom Ellis nevével, a Lucifer sorozat népszerű színésze Instagramon figyelmeztette rajongóit a veszélyre. 

A legtöbb esetben a kiszemelt személy óvatlanságát, hiszékenységét használják ki a csalók, akik arra sem restek, hogy ismert cégek, szervezetek vagy épp népszerű emberek nevével visszaélve próbáljanak meg pénzt és érzékeny adatokat kicsalni az emberekből. Az elmúlt években különösen megszaporodtak az olyan jellegű támadások, ahol a kiberbűnözök  aktívan keresik meg a gyanútlan személyeket a különböző közösségi médiás felületeken vagy e-mailben, hogy a legkülönfélébb módszerekkel megpróbálják átverni őket.

DC Comics alapokon nyugvó, Lucifer című sorozatból ismert Tom Ellis Instagramon hívta fel követői figyelmét, az elmúlt időben ugyanis többen is az ő arcával és nevével visszaélve próbáltak meg pénzt kicsalni az emberekből. A színész nevével visszaélő bűnözők jótékonysági célokra hivatkozva kérnek pénzt a rajongoktól, amit később természetesen az adományozó által nem tervezett célokra használnak fel.

Tom Ellis, a Lucifer sztárja (Fotó: Den of Geek)

Az egyre gyakoribb internetes csalások komoly károkat okozhatnak, így különösen fontos, hogy az emberek a szokottnál is nagyobb elővigyázatossággal legyenek a mindennapokban. A jól bevált módszerek mellett az adathalászok trükkjei is folyamatosan változnak, így előfordulhat, hogy olykor kifejezetten nehéz felismerni a problémás e-maileket, üzeneteket. Ennek érdekében a bankkártya adatokat a megszokottnál nagyobb óvatossággal, a közösségi médiás felületeken történő felhívásokat pedig fokozott bizalmatlansággal kezeljék.