Már élesben tesztelik az Instagram fizetős megoldását, amellyel az előfizetők különféle extra tartalmakhoz juthatnak kedvenc alkotóiktól. 

Tavaly júliusban lehetett először hallani a fizetős Instagramról, amit kvázi úgy kell elképzelni, mint egy rajongói klubbot: aki belép és előfizet a szolgáltatásra, annak lehetősége nyílik a tartalomkészítők által készített nyilvános tartalmak mellett az exkluzív posztokat is megtekinteni. A cég hivatalos közleménye szerint az új rendszerrel a tartalomgyártók mélyebb kapcsolatokat alakíthatnak ki követőikkel, és növelhetik rendszeres, havi bevételüket azáltal, hogy exkluzív tartalmakat gyártanak az előfizetőknek.

A fizetős rendszer tesztelését már megkezdte a vállalat tíz, az Egyesült Államokban népszerű tartalomgyártó részvételével, akik mostantól extra élő közvetítéseket, sztorikat és jelvényeket nyújthatnak a feliratkozott követőknek. Többek között Aliza Kelly asztrológus, Kelsey Cook színész-modell, a tornász Jack Jerry és az olimpiai ezüstérmes Jordan Chiles is ott van az első, extra tartalmakat gyártó influenszerek között.

instagram fizetős
Kapuban van az Instagram előfizetés rendszere. (Fotó: Instagram)

A rendszer jelenleg a felhasználók egy nagyon szűk köre számára érhető csak el, és nem tudni pontosan, hogy mikor teszik szélesebb körben is elérhetővé. A közlemény szerint a rendszer Androidon és iOS-en is alkalmazáson belüli vásárlásként működik, és a Meta 2023-ig nem kér jutalékot, így a befolyt összeg a kitűzött időpontig teljes egészében a tartalomgyártók zsebébe vándorol.