Elképesztő mennyiségű adat szivárgott ki a Twitch videojáték-streaming platformról, melynek következtében az is kiderült, mennyit keresnek a legnézettebb tartalomgyártók. 

Nemrégiben komoly hackertámadás érte a Twitch nevű, Amazon-tulajdonban álló, videojáték-streamingre szakosodott platformot. Egy névtelen hacker 125 GB-os torrentfájlt osztott meg a 4chan nevű oldalon, melyek a leírás szerint az oldalról ellopott adatokat tartalmaznak, többek között a Twitch komplett forráskódját a kezdetektől napjainkig, számos egyéb belső kódot és dokumentumot, továbbá a tartalomkészítők kifizetési jelentéseit – számolt be a The Verge.

A kikerült adatok közül a legnagyobb megdöbbenést kétségkívül a tartalomgyártók fizetési jelentése váltotta ki, melyből kiderült, mennyit zsebelhettek be két év alatt a 9 milliós felhasználói táborral rendelkező platform legnépszerűbb streamerei.

Íme a 2019 októbere és 2021 augusztusa között legtöbbet kereső tartalomgyártók listája:

CriticalRole – 9,6 millió dollár (2,9 milliárd forint)
xQcOW – 8,4 millió dollár (2,6 milliárd forint)
summit1g – 5,8 millió dollár (1,8 milliárd forint)
Tfue – 5,3 millió dollár (1,65 milliárd forint)
NICKMERCS – 5,1 millió dollár (1,59 milliárd forint)
ludwig – 3,3 millió dollár (1,03 milliárd forint)
TimTheTatman – 3,3 millió dollár (1,03 milliárd forint)
Altoar – 3 millió dollár (933 millió forint)
auronplay – 3 millió dollár (933 millió forint)
LIRIK – 2,9 millió dollár (929 millió forint)

A top 10 tartalomgyártónak tehát van mit a tejbe aprítani, de az utánuk következőknek sem kell aggódniuk a pénz miatt, a kiszivárgott információk szerint ugyanis a 100. legtöbbet kereső streamer is évi 400 ezer dollárt, tehát nagyjából 128 millió forintnak megfelelő összeget keresett.