KezdőlapKiemelt hírek Bezárja fizikai üzleteit Kínában a Xiaomi a koronavírus miatt

[BRÉKING] Bezárja fizikai üzleteit Kínában a Xiaomi a koronavírus miatt

A Xiaomi sajtóközleményben jelentette be, hogy január 28-tól egy hétre bezárja a Kínában található összes fizikai üzletét (beleértve minden Mi Store-t, Mi Home és Mi Mall üzletet). Az elővigyázatosságra járványmegelőzési célból volt szükség, hogy ezzel is elősegítsék  a vírus terjedésének kordában tartását.

Az üzletek február 3-án, hétfőn nyitnak ki (előreláthatólag) legközelebb, azonban ez nagyban függ a hét fejleményeitől. A gyártó jelezte, hogy időben tájékoztatják a rajongókat, ha változás történik.

Íme a sajtóközlemény nyers fordításban:

„A járványhelyzet hatására, annak érdekében, hogy minden szinten együttműködhessünk a kormánnyal és hozzájárulhassunk a járvány terjedésének megelőzésében, átfogóan és aktívan reagálunk a nemzeti politikai intézkedésekre. Családtagjaink, kollégáink és barátainak egészsége érdekében meghoztuk egy döntést:

1. A Xiaomi üzletek országszerte 2020. január 28-tól (negyedik nap) és 2020. február 2-ig (kilencedik nap) lesz bezárva. Működését 2020. február 3-án (a 10. napon) folytatja, és bármilyen kiigazítás esetén külön értesítjük.

2. Ha termékekre van szüksége, kérjük, vásárolja meg azokat a Xiaomi hivatalos weboldalán, vagy a Xiaomi Mall alkalmazásban. A logisztika ebben az esetben folyamatos. Az ünnepek miatt a logisztika és kiszállítás akadozhat, csúszásokra lehet számítani. Ezért előre elnézést kérünk.

3. Ha értékesítés utáni szolgáltatásra van szüksége, kérjük, hívja a 4001005678. telefonszámot. A Xiaomi az értékesítés után ingyenes postai szolgáltatást nyújt. ”

Ahogy a közleményben is említették, a rajongók kedvenc termékeiket továbbra is megrendelhetik a cég online csatornáin (Xiaomi Mall alkalmazás és Mi.com). A szállítást a szokásos módon gyors átfutással kezelik, de az újévi ünnepek miatt késésekre lehet számítani.

Kína küzd a Koronavírussal, amely már több, mint 80 ember halálát okozta Wuhanban, ahol először észlelték. A cikk publikálásakor valószínűleg már 2800-tól is több esetet regisztrálnak csak Kínában. A kínai kormány emellett 15 várost, amelyek együttes népessége meghaladja az 57 millió embert, teljes vagy részleges zárolás alá helyezte. Wuhan-t ténylegesen karanténba helyezték, és egy jó időre felfüggesztették távolsági járatok minden formáját mind vasúti, közúti, mind légi úton.

Fontos megjegyezni, hogy a szigorú gyártástechnológia, az ellenőrzött csomagolás és a zárt logisztika miatt sem a gyártás közben, sem csomagoláskor, sem pedig a kiszállítás alatt nem fertőződhet meg a termék! Ezért attól nem kell tartanunk, hogy a neves kínai gyártók (akár telefon, akár egyéb elektronikai termékről legyen is szó) termékeivel terjedne a vírus.
Ehhez élő szervezet és nedvesség is szükséges, azonban a műszaki cikkek esetén egyik sem biztosított. Amennyiben hazai beszerzésből vásároltál az elmúlt hetekben, azok nagy valószínűséggel még bőven a járvány kitörése előtt kerültek Európába, és az EU-s elosztó központok miatt még hetekig nem is érkezhet friss szállítmány.
Tehát ha megérkezik a termék, nyugodtan megfoghatod akár a csomagolást is, nem lesz semmi bajod. Azért egy kézmosást megejthetsz, de azt is csak az alap kézhigiénia miatt. 🙂

A járványhelyzettel összefüggésben azonban elgondolkodtam. Ugye a huami lemondott egy rendezvényt, ahogyan várhatóan a következő hetekben sem tartanak majd nagyobb bejelentéseket sok száz ember részvételével, zárt térben. Egy hónap múlva MWC. És bár Spanyolországban még nem mutatták ki a koronavírust, de a kockázat jelentősen fokozódhat, ha a világ minden részéről érkeznek oda látogatók, kiállítók ezrével. Vajon a kínaiak lemondják majd a részvételt, vagy addigra javulhat a helyzet? Mert ennyi embert egyenként átvizsgálni lehetetlen lenne.
Illetve csúszhat-e a Mi 10 bemutatója, esetleg szűk körű bejelentés várható?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek