Már régóta jártak pletykák, és a vásárlás gondolata már hosszú ideje érlelődött, azonban ez csak a mai nappal lett hivatalos. Lei Jun a Xiaomi elnök-vezérigazgatója hivatalos Twitter oldalán jelentette be az örömteli hírt. Így fogalmazott: “A cég felsővezetői már rég óta tudnak a vételi szándékról, azonban csak most érkezett el az idő, hogy ezt nyílvánosságra hozzuk.”

Sajnos az ár titok maradt, azonban születtek becslések: 1500 milliárd dollár, ekörül alakulhatott a vételár. Forintba átszámolva ez nagyjából 550 000 milliárd forintot jelent, 55 és utána 13 darab nulla, elképesztő összeg.

A tárgyalás minden szakasza zárt ajtók mögött zajlott, a részletekről még nem tudunk sokat, de, amint újabb információk látnak napvilágot, megírjuk.

Egy szivárgás nyomán azonban megtudhatunk néhány információt a megváltozott termékpalettáról. Az még nem világos, hogy pontosan milyen néven jelennek meg az új iPhone-ok, az viszont valószínű, hogy az iPhone név marad. A jelenlegi iPhone 11, 11 Pro és 11 Pro Max mellé néhány hét múlva érkezni fog egy iPhone Note 11 Pro. Az információkból arra lehet következtetni, hogy, ha ennyire hamar új terméket fognak bemutatni, akkor valószínűsíteni lehet, hogy a valódi vétel nem tegnap történt meg. Az operációs rendszer még kérdéses, sejthetően mindkét rendszert megtartják, de lesznek közös alkalmazások a két rendszerben. A számítógépeken választani lehet majd Windows és Mac OS között, felárért dual-boot-tal mindkettő rendszert is megkaphatjuk.

Ha esetleg eddig nem esett volna le, akkor nézz rá a naptárra!

A kép Photoshop-pal, a Twitter poszt a faketweeter.com-mal készült.

Boldog április 1-jét!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ