A robotporszívók néhány éve kezdtek el megjelenni, akkor még igazi luxuscikként. Egy-egy okosabb darabért egy használt autó árát is elkérték, így hazánkban kevesen engedhették meg maguknak. Ráadásul az akkori technikai lehetőségek, és a porszívó hatékonysága még hagyott kivetnivalót maga után. Nagyjából 2-3 éve kezdtek el terjedni az olcsóbb, kínai készülékek. Ezek mellé csatlakozott be a Xiaomi 2016. szeptemberében, az első generációs MiJia robotporszívóval. Már akkor kiemelkedett a tömegből, hiszen árához képest jóval többet tudott, mint a konkurencia jelentős része, drágábban. Nem is csoda, hogy a megjelenésétől kezdve rendkívül népszerű hazájában, és a világ több országában is. Nem volt kivétel ez alól Magyarország sem. Egy évvel később bemutatkozott egy másik almárka terméke is, ez volt a Roborock Sweep One. Ennél jelent meg a felmosó funkció, és a kibővített térképes üzemmód. Majd 2018 március elején érkezett a harmadik, Xiaowa modell is, mely a Xiaomi ökoszisztéma legolcsóbb készüléke (hazájában). Nemcsak (szinte) ugyanazt tudja, mint a drágább modellek, de a portartály a hármas legnagyobb űrtartalmával rendelkezik.

Mindhárom robotporszívóról beszámoltunk elég részletes bemutatókban, valamint írásos, és videós tesztben is (használjátok a keresőt, ha kíváncsiak vagytok). Ráadásul most készül a hármas összehasonlítása is videós formában, természetesen helloxiaomi exkluzív változatban.

Mai friss és hivatalos hír, hogy május 8-án a Xiaomi új robotporszívót mutat be.

Amint tesztjeinkből is kiderült, egyre hatékonyabbak a mai okos robotporszívók, ráadásul a mesterséges intelligencia fejlődése újabb lehetőségeket rejt még magában.
Érdekesség, hogy az első generációs Xiaomi MiJia robotporszívó 9.1-es pontszámmal szerepel az Akku-und-Roboter-Staubsauger.de független tesztjében, ami a 400 euró alatti kategóriában az első helyre volt elég. Ez egy igen meggyőző érv a vásárlás mellett, hiszen olyan nagy nevet előzött meg, mint a híres iRobot Roomba 980.

A gyártó első plakátja egyelőre csak az időpontot, és a gyártót részletezi, bővebb információ egyelőre nincs. Esetleg egy továbbra is jóáras, de már térképpel, és LDS-sel felszerelt modell jöhet?

Tippjeiteket írjátok meg kommentben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ