KezdőlapHírekBezárt a turbado.hu, se garancia, se visszatérítés, se semmi. Ezért vegyél hivatalos...

Bezárt a turbado.hu, se garancia, se visszatérítés, se semmi. Ezért vegyél hivatalos forrásból!

A turbado.hu webáruház nagyon kedvező áron kínált rengeteg és népszerű cuccokat, telefonok, táblagépek, konzolok és még rengeteg mindent. De már csak hűlt helye boltnak, Európa szerte mindenhol bezártak.
Minden szép és jó volt, mármint az odatévedt “vásárló” szempontjából, szép grafika, nagy szavak, ígéretek és nem beszélve a jó árakról. De akkor miért is tűntek el a világhálóról? A választ a telespiegel.de oldalán találtuk meg, miután a hírt a huaweiblog.hu oldalon olvastuk.

Az üzleti fogás

A cég kínálatban és árban nagyon kecsegtető volt, de mint az kiderült – amit még mi sem tudtunk -, hogy a weboldalon senki az ég világon nem tudott semmit vásárolni, mármint a szó szoros értelmében, hanem “csak” bérbe vette a termékeket.

Az újszerű üzleti modellünkkel mi kényelmesebb lehetőségeket kínálunk ügyfeleinknek, mint más piaci szereplők. Akár bérelni, akár vásárolni szeretne tőlünk, a folyamat azonos: a terméket megrendeli, mi ingyenesen kiszállítjuk, és Ön addig használja sajátjaként, ameddig csak akarja.

“Akár” egy varázsszó, ami akár azt is jelentheti, hogy volt választási lehetőséged. Nem volt. “A Turbado nyilvánvalóan arra törekedett, hogy megtévessze az ügyfeleket a szerződés jellegével kapcsolatban” – hangsúlyozza Jana Brockfeld, a vzbv jogi tanácsadója. A cég a webáruházaikban nem törekedtek arra, hogy felhívják a “vásárlóik” figyelmét, hogy az adott termékért nem fogyasztói árat fizettek ki, hanem bérleti díjat, ami a felügyeletekhez beérkező feljelentések alapján be is igazolódott. Ennek jogi következménye lett, hogy jelenleg semelyik webáruházuk nem működik, a magyar és a szlovál oldalak még csak a nyugati társak alap szövegét sem rakták ki.

A turbado hálózatot működtető szlovák céget elmarasztalta a bíróság még augusztusban, melynek teljes közleményét itt olvashatjátok. A turbado teljesen kivonult az értékesítési piacról, egyik weboldalán sem lehet már bérelni/vásárolni tőlük. A magyar weboldal teljesen üres, nulla tartalom mellet még nem tájékoztatták a látogatókat. A Facebook oldalukon is nagy a csend, senki nem válaszol a dühös bérlők kérdéseire.

Szóval a jelenlegi helyzetben sem garanciális problémával, visszaküldéssel, pénzvisszafizetéssel ne próbálkozzon senki, mert sem telefonon, sem elektronikus úton nem elérhetőek. Minden vásárló… akarom mondani bérlő legyen türelemmel, reméljük legalább azok problémáira találnak megoldást, akiknek szüksége van rá és nem kell benyelnie a garanciális időn belül a hibás készülékének javíttatásának az árát, vagy egy új készüléket.

Egy szó mint száz, arra kérnék mindenkit, hogy a következő vásárlásnál jól fontolja meg, hogy kinek fizeti a néha egy fizetésnyi összeget! Nem győzzük évek óta a hangsúlyt fektetni, a hivatalos forrásból származó termékek és szolgáltatások előnyeire! Jelenleg hol vásárolhatsz Xiaomi terméket teljesen legálisan, biztonságban? Hát itt:

  • Telekom
  • Vodafone
  • Telenor
  • Mediamarkt
  • Euronics
  • Extreme Digital
  • Emag
  • xiaomishop.hu
  • xiaomieurope.hu
  • xiaomi.hu

Minden más üzlet/bolt/webáruház kockázattal jár. A te pénzed, a te döntésed. Jól fontold meg!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek