Tegnap, 2019. március 15-én, mikor mi még javában ünnepeltük 48-as hőseinket, a globális fórumon egy bejelentés született. Megszűnik az angol nyelvű MIUI fórum! Emellett azonban jó hír, hogy mielőtt megnyomják véglegesen a DEL gombot, minden bejegyzés, fórum, beszélgetés és infó, átkerül a már működő Mi Community oldalra.

A teljes bejegyzés az angol MIUI fórumról (fordítva):

Hello Mi rajongók,

A MIUI Global Forum már több mint 6 éve működik velünk. Mostanra több mint 14 millió Mi-rajongó regisztrált a fórumon. Nem tudtunk ilyen messzire menni, mindenki támogatása nélkül. A kulturális és etnikai határokon átnyúló kommunikáció megkönnyítése és a Mi-rajongók központosított erőforrásokkal és jobb szolgáltatásokkal való ellátása érdekében bejelentjük, hogy a MIUI Globális Fórumot áprilisban egyesítjük a Mi Community-vel.

Nagyon hálásak vagyunk a támogatásért, nagy megtiszteltetéséért és mindazért, amit a fórumért tettetek. Ezért megtartjuk 2015 óta, a fórumon közzétett összes szálat, valamint a fórumon található válaszokat és személyes adataid, és mindent áthelyezünk a Mi Community-re. A szeretett moderátorokat / szuper moderátorokat is átadjuk a Mi Communitynek. Ez nem a globális fórum vége, hanem egy teljesen új kezdet. Hisszük, hogy mindenki elkezd egy csodálatos új utazást a Mi Community-ben, és úgy érzi, mintha alaptábor lenne újra.

A migráció április 8-án kezdődik , amely várhatóan több mint egy hétig tart. Április 8. után a fórum csak a böngészési funkciót fogja megtartani, és június 30-án hivatalosan is leáll. Az egyesítési forgatókönyvek részletes adatai a következők:

Avatar:
Magad is beállíthatod, ha nincs Mi Community-n avatarod.
Felhasználónév:
Ha felhasználóneved van a Mi Communityben, akkor megtarthatod az eredeti
nevetHa nincs, manuálisan kell változtatnod, ha a MID látható. 
Megjegyzés: A
felhasználóneveket és az avatarokat nem fogjuk átadni a Mi Community-nek.
1. Ha nem regisztráltál fiókot a Mi Community-nél, akkor létrehozhatsz már meglévő Mi fiókoddal, és szerkesztheted a kedvenc becenevedet.
2. Ha már korábban beállítottad fiókod a Mi Community-nél, akkor csak a szokásos módon jelentkezzen be.

Barátok:
Minden átkerül a Mi Community-be

Bejegyzések és válaszok:
2015. január 1-jétől 2019. április 8-ig terjedő üzeneteket és megjegyzéseket átadjuk a Mi Community-nek. Fontos hozzászólásokat 2015 előtt, kérjük, készíts biztonsági mentést előre.

Kreditek, tapasztalatok és bejelentkezés:
Mindkét oldalról átutalásra kerül. (A későbbiekben frissítjük a részleteket.)

Speciális csapattagok:
Kérjük, maradj velünk a közelgő frissítésekért.

Album:
Az összes mentett album nem lesz átmozgatva. A fontos képekről kérjük, készíts biztonsági másolatot.

Érem:
Mivel a Mi közösségben az érmek mérete eltér a MIUI Globális Fórumától, az érmek nem kerülnek átadásra, de fontos érmek kerülnek kiválasztásra, az átadás után újra létrehozásra és újra elküldésre. Sok új érmet is készítünk, és a hivatalos transzfer után elküldjük neked a Mi Közösségben tartott tevékenységekben.

Most 
más országok közössége ( kattintson ide a belépéshez ) készen áll arra, hogy mindenki csatlakozzon. Hamarosan frissítjük a közösségi alkalmazás legfrissebb verzióját (időbe telik a megerősítés) az App oldal optimális kommunikációjához. Az április eleji hivatalos összefonódást követően a Mi Community különféle tevékenységeket készít, hogy mindenkit üdvözölhessen. Maradj velünk!

Végül, de nem utolsósorban, mindig gondolj arra, hogy valami csodálatos történik, és mindig meg fog történni. A világ minden tájáról kedves Mi rajongóinknak tartsuk a kapcsolatot.
Szóval kedves rajongók, az angol, vagyis globális fórum mint https://en.miui.com megszűnik és továbbiakban a https://c.mi.com oldalon fog tovább élni a közösség. Ha még sosem jártál a global fórumon, akkor számodra ez nem egy jelentőség teljes hír, de ha onnan szerezted az infót és a romokat, áprilistól már csak az új helyen találod meg a betevő infómorzsákat. Miután eddig sem voltunk túltámogatva, ez után sem leszünk. Egy viszonteladótól nem leszünk sem több, sem kevesebbek az anyacég szemében, de majd ha végre a Xiaomi beteszi a lábát az országba, talán ott fogunk mi is virítani a listáján és lesz magyar kommunikáció az oldalon. Addig is regisztráljatok az új helyre és persze az örökös Magyar MIUI fórumra, hogy ne maradjatok le semmiről.
A MIUI fórum app is megszűnhet és át kell pártolni a Mi Community appra, ami persze számunkra a Play áruházban nem elérhető… köszi!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ