Már múlt héten beharangozták a mai napra a Mi Charge Turbo, új generációs gyors töltési technológiát. Már akkor megjósoltuk, hogy valószínűleg ez egy válasz a Huawei szupergyors töltésére.
Annak rendje és módja szerint ma reggel Kínában, a Xiaomi Műszaki Bizottság elnöke bejelentette a Xiaomi első ultragyors vezeték nélküli töltés technológiáját, ami 30 W-os töltésre képes.

Eddig számos ismert/ismeretlen gyártó kínálja a vezeték nélküli töltőpadját, akár már 30 W-os töltéssel is, de kimondottan a Huawei töltőjére a válasz…

A Xiaomi Mi Charge Turbo képes egy 4.000 mAh akkumulátort 25 perc alatt félig feltölteni, teljesen pedig erre 69 percet kell várni, ami ebben a rohanó világban elég jelentős. Ezzel egy időben a Xiaomi bejelentette, hogy a Mi Charge Turbo először a Xiaomi következő 5G képes telefonjába fog bemutatkozni, amit eddig tévesen Xiaomi Mi 9s-nek hívtunk. A neve ma reggel napvilágot látott, szóval mától már a hivatalos nevét is tudjuk: Xiaomi Mi 9 Pro!

A következő Mi sorozatú telefonokban megtalálható lesz az új fejlesztés, fordított vezeték nélküli töltés, töltőszett 5G telefonokhoz. Ezen felül bejelentették, hogy már dolgoznak a 40 W-os vezeték nélküli töltés technológián.