A Huami neve nem ismeretlen számunkra, hiszen megannyi okosóra, aktivitásmérő, és több sportcipő gyártójaként egész szép piaci részesedéssel bír a világpiacon. A Xiaomi Mi Band széria, és az Amazfit aktivitásmérői, okosórái hazánkban is ismertek, és népszerűek. A Stratos kifejezetten szépen teljesít a mai napig, akár a Bip, vagy a Verge. A Mi Band pedig megjelenése óta, minden évben eladási rekordokat dönt, hazánkban is az egyik legnépszerűbb aktivitásmérő, mely messze előzi a Huawei/Honor, vagy épp a Samsung hasonló próbálkozásait. Olyannyira ismert, és kelendő, hogy komplett iparág alakult a másolásra sokszor megtévesztő elnevezéssel, és azonos dizájnnal.

Idén már több új terméket mutatott be a Huami az Amazfit okosóráiból, ezek közül a legfrisebb, Global paicon is elérhet a Verge Lite, melyről hamarosan mi is beszámolunk. A Mi Band 4 már 3 hete elérhető, eddig jobban teljesít eladásokban Magyarországon is, mint elődje, a Mi Band 3. A sikerét jól szemlélteti, hogy komplett webshopok erre alapozva működnek, szinte mindenki tartja már – vagy próbálja tartani – akinek valamilyen szinten is köze van a műszaki cikkek értékesítéséhez. Ezzel addig semmi gond nincs is, amíg a garanciális javítás is olyan korrekt, akár az árazásuk.
Amazfit Sportóra 2 nevű, illetve egy Bip utód is elérhető már a kínai piacon, mindkettő EKG funkcióval felvértezve. Ezekből egyelőre  nem látjuk a Globális változat érkezését. Reméljük a ma bemutatott GTR-t a világpiacra szánják (jelenleg a GTR csak kínai változatban elérhető), mert rendkívül impozáns kialakítása és tudása indokolná, hogy harcba szálljon a konkurenciával.

A Huami a bemutató előtt beszámolt első negyedévi eredményeiről. A Huami Technology 5,6 millió darab órát szállított le, ami 16,7%-kos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A bevétel elérte a 799,6 millió jüant (napi árfolyamon számolva 33,6 milliárd forint) ami 36.5%-kos növekedés az előző évi azonos időszakához képest. Maga az Amazfit márka ebből 330 millió jüanos (napi árfolyamon számolva 13,87 milliárd forint) árbevételt ért el, ez 62%-kos növekedés.
Ezzel az eredménnyel a világpiacon 5., Kínában pedig a 2. okosóra gyártó.

A pozitív eredmények következtében a gyártó fokozta a fejlesztéseit, egyre okosabb órákat mutatott be az elmúlt időszakban. Ma (július 16-án) bemutatták az Amazfit GTR-t, amely egy 42 mm-es és egy 47 mm-es átmerőjű óra család, számtalan kivitelben. A felhaszált anyagok között az óratest esetén alumíniumötvözet, rozsdamentes acél, és titán szerepel, szíjakból pedig marhabőr, szilikon gumi, és műanyag változatok elérhetőek.
Ráadásként további 2 változat, a Vasember kiadás, és a Special Edition is elérhető, természetesen limitáltan csak Kínában.

A Vasember változat aranyozott rozsdamentes acélból készül, mintás piros szilikon szíjjal, fekete kerámia kerettel, spéci Vasember számlappal, a dobozban MARVEL érmével.

A hölgyek sem maradnak ki a tutiból, a tudásban azonos, ám barátságosabb, 42 mm-es átmérővel rendelkező női széria 4 változatban elérhető. Csillagos éjfekete, Holdfény fehér, cseresznye púder, és korall piros színben. Ezek vékonyabbak, és könnyebbek, kb. 9.2mm-es vastagsággal, 25,5g súllyal.

A 47 mm-es sorozat 1,39″-es 454×454 képpontos (retina) felbontású AMOLED kijelzőt kapott, míg a 42 mm-es 1,2″-es 390×390 képpontosat, 100 új számlappal.

Az Amazfit GTR Kínában NFC-vel szerelt, 253 város buszain és metróin lehet jegyet váltani a segítségével. Az Alipay fizetés is támogatott, mint offline fizetési forma. Az NFC az okosotthon rendszerben is használható, akár ajtónyitásra is.

Főbb funkciói:

 • 5ATM vízállóság
 • GPS + GLONASS kettős helymeghatározás
 • légnyomás érzékelő
 • BioTracker PPG 24 órás folyamatos pulzus-monitorozás
 • 12 sportmód (újdonság a súlyzós edzés)
 • Bluetooth 5.0 BLE

A 42 mm-es verzió Special (vagy Deluxe) Edition különlegessége a kvarc-cirkónium kristály díszítés, melyből 60 db-ot használtak fel belőle, melyet a “Sógorok” (Ausztria) szállít.

Amazfit GTR akku

A Huami hangsúlyozta a bemutatón a jól optimalizált rendszerét. Ennek köszönhetően 82,6%-kal csökkent a készenléti fogyasztás. Az aktív használat esetén ez a szám 51,2%, míg a napi átlagos használat esetén 48.7%. Szép teljesítmény.


Ezen adatok tudatában nem méltán lehet büszke a gyártó, amit ugyan ki is emeltek, ám elmaradta konkurenciához méregetés (amit manapság minden gyártó előszeretettel alkalmaz) Ha a Bluetooth, a pulzusszám-mérés és más funkciók nincsenek használatban, más okostelefonok akár 30 napig is “húzzák” egy töltéssel, míg az AMAZFIT GTR esetén ez a szám (a 47 mm-es változat esetén) 74 nap.
Az órát gyakran használva az akkuidő a versenytársak esetén átlag 14 napos, míg az Amazfit GTR akár 42 napig is bírja.

Amazfit GTR napi használatban

Napi átlagos használat esetén a Huami így kalkulál:

 • aktív pulzusmérés
 • az alvás monitorozás bekapcsolva
 • naponta 150 bejövő üzenet jelzése (az értesítéseket jelzi a kijelzőn villogva)
 • az óra megtekintése napi 30 alkalommal
 • NFC használat naponta 4-szer
 • egyéb művelet 5 percen keresztül
 • heti 3 edzés minhárom alkalommal 30 perces GPS használattal

Ezzel a használattal a 47 mm-es GTR 24 napot is bír egy töltéssel.

Amazfit GTR árazás

Az ár tekintetében az AMAZFIT GTR 47 mm-es rozsdamentes acél és alumínium ötvözet változat 999 jüan (hazai árazással 59.990 Ft), míg a titán változat 1399 jüan (hazai árazással 79.990 Ft). Az értékesítés 16:00 órától indult július 16-án. A Vasember kiadás szintén 1399 jüan, azaz nagyjából 80e Ft.

Az AMAZFIT GTR 42 mm-es női változata 799 jüan (hazai árazással 45.990 Ft), melyet szintén mától kezdenek értékesíteni. A Deluxe változat (60 db kvarc-cirkónium kristály díszítéssel) 999 jüan (hazai árazással 59.990 Ft), ezt augusztus 30-ától lehet rendelni.

Óraszíj választék
Gyári szíjakból a marhabőr, illetve a színes szilikon kollekció érhető el egyelőre.

Megújult Amazfit APP

Az Amazfit szinte egyedüli okosóra gyártóként odafigyel a vásárlói visszajelzésekre. Központi fórumán minden hibát, javaslatot rögzít, és az ügyfelekkel közösen fejleszti folyamatosan saját Amazfit OS rendszerét. Ennek köszönhetően rendkívül gördülékeny, jól optimalizált a fogyasztása, és felhasználóbarát a kezelése.

Specifikációk

Amazfit GTR
47 mm-es modell
Amazfit GTR
42 mm-es modell
Méret47,2 x 47,2 x 10,75 mm42,6 x 42,6 x 9,2 mm
Súly (szíj nélkül) Alumínium ötvözet: 36g
Rozsdamentes acél: 48g
Titán: 40g
25,5g
Vízállóság (víz és porálló)5ATM (kb. 50 méter)5ATM (kb. 50 méter)
Kijelző1,39″ retina AMOLED
454 x 454 px felbontás,
326 ppi
1,2″ retina AMOLED
390 x 390 px felbontás,
326 ppi
Óraüveg fajtájaCorning Gorilla Glass 3
+ AF bevonat
Corning Gorilla Glass 3
+ AF bevonat
Szíjak fajtájaAz alumínium ötvözet
és a rozsdamentes acél változat: barna marhabőrt
A titán: fluor-gumit kapott
A csillagos éjfekete: fekete szilikon szíjat
A csresznye púder: Pink szilikon szíjat
A Holdfény fehér: fehér szilikon szíjat
A korall piros: piros szilikon szíjat
A Speciális kiadás: fehér bőrszíjat kapott.
Szíjméret22 mm20 mm
SzenzorokBioTracker TM PPG Bio-Tracking optikai szenzor,
6-tengelyes gyorsulásmérő,
3-tengelyes földmágneses szenzor, légnyomásmérő,
kapacitív szenzor, fényérzékelő a háttérvilágítás szabályzáshoz
BioTracker TM PPG Bio-Tracking optikai szenzor,
6-tengelyes gyorsulásmérő,
3-tengelyes földmágneses szenzor, légnyomásmérő,
kapacitív szenzor, fényérzékelő a háttérvilágítás szabályzáshoz
HelymeghatározásGPS + GLONASSGPS + GLONASS
NFC funkciókmenetjegy vásárláshoz (Kínában), belepőkártya helyettesítéséremenetjegy vásárláshoz (Kínában), belepőkártya helyettesítésére
Bluetooth 5.0 BLE5.0 BLE
Akkumulátor410mAh LiPo195mAh LiPo
Töltésmágneses töltőbölcsővel
2 pólusú töltőcsatlakozáson keresztül
mágneses töltőbölcsővel
2 pólusú töltőcsatlakozáson keresztül
Töltési idő
kb 2 óra
Akkuidő
Napi használati mód:
24 nap pulzusszám figyeléssel, alvásfigyeléssel, napi 15 perc GPS használattal, 150 üzenet kijelzéssel, 30 alkalmas óra megtekintéssel, NFC használat napi 4-szer, és egyéb műveletek 5 perc
Készenléti módban:
74 nap bekapcsolt pulzusszám figyeléssel,
heti 90 percnyi edzéssel
Folyamatos GPS használattal: 40 óra
Napi használati mód:
12 nap pulzusszám figyeléssel, alvásfigyeléssel, napi 15 perc GPS használattal, 150 üzenet kijelzéssel, 30 alkalmas óra megtekintéssel, NFC használat napi 4-szer, és egyéb műveletek 5 perc
Készenléti módban:
34 nap bekapcsolt pulzusszám figyeléssel,
heti 90 percnyi edzéssel
Folyamatos GPS használattal: 22 óra
Óratest anyaga
Fém, mikrokristályos cirkónium kerámia, és polimer felhasználásávalFém, mikrokristályos cirkónium kerámia, és polimer felhasználásával
Támogatott rendszerek
Android 5.0 vagy újabb, iOS 10.0 vagy újabbAndroid 5.0 vagy újabb, iOS 10.0 vagy újabb
Tartozék
mágneses töltőbölcső, leírásmágneses töltőbölcső, leírás

A hardver részleteit a gyártó nem közölte.

Reméljük érkezik a nemzetközi változat is, mégha az NFC-t ki is hagyják belőle. A specifikáció meggyőzőek, bár egy indukciós töltés már igazán beleférhetett volna.
Nektek hogy tetszik a GTR?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ