web analytics
KezdőlapHírekBemutatkozott a Xiaomi Mi TV Stick - Xiaomi 1, Google 0

Bemutatkozott a Xiaomi Mi TV Stick – Xiaomi 1, Google 0

Az Android tévés körökben járja már a pletyka egy ideje, hogy a Google Android TV sticket tervez kiadni a Chromecastek mellé – vagy helyett.

Nem véletlenül, hiszen a platform az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, szinte minden tartalom fogyasztható rajta, magyar szolgáltatóktól is.

HBO GO, Netflix, Telenor MyTV, FilmBox Live – csak hogy néhányat említsek. Még az RTLMOST+ is nézhető Chromecasten keresztül. Merthogy az Android TV rendszert futtató eszköz egyben egy Chromecast is. Zseniális, nemde?

A Xiaomi Mi Box termékei nem véletlenül arattak hatalmas sikert, mindannak ellenére, hogy 2016 óta sem érzik szükségesnek a hardver nagyobb mértékű fejlesztését. Védelmükre szóljon, hogy a Google új terméke is hasonló specifikációkkal fog rendelkezni, állítólag 😀

A Mi Box 3 2018-as Oreo frissítéséről, és az Android TV rendszerről részletesebben itt olvashattok.

A Google eszköze még nem érkezett meg, Sabrina kódnéven fut, nem tudom mennyi köze lehet a Netflixes szériához, mármint azon kívül, hogy valószínűleg meg lehet majd rajta tekinteni, az viszont kaszát kapott, szóval ki tudja, érkezik-e egyáltalán, mindenesetre nem sietik el, már régebben is lehetett hallani egy developer kitről, amit a fejlesztők kaptak meg, szóval még várat magára a keresőóriás saját terméke. A Xiaomi viszont nem tétlenkedett, itt a Mi TV Stick, lássuk, milyen is lett az új streaming kütyü.

 

Hát ilyen. Rendkívüli izgalommal vártuk a bemutatót, hiszen rengeteg soha nem hallott információ került napvilágra tegnap, magyar idő szerint 14 órától. Ja nem, kb. mindent lehetett tudni, ezek a képek is még korábban, jóval a bemutatás előtt készültek.

A Mi TV Stick a Mi Box, Mi TV és Mi Smart Compact Projector felhasználók számára nem túl nagy újdonság, hacsak a mérete nem nyűgöz le, engem azért még mindig meg tud lepni a technológiai fejlődés, vagy csak a Mi Boxok doboza volt eddig túlméretezve 😀

Nézzük, mi van a papíron, azaz specifikációk következnek:

 • RAM: 1GB
 • ROM: 8GB
 • CPU: Quad-core Cortex-A53 2.0GHZ
 • GPU: ARM Mali 450
 • Android TV 9.0
 • Bluetooth 4.2
 • Felbontás: 2K FHD + HDR
 • Hálózat: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Video dekódolás: VP9-10, VC-1, H.265, H.264, H263, MPEG1/2/4
 • Dolby Audio + DTS
 • MicroUSB (tápkábel)

Az információ a Banggoodról származik

Kinek, és mire jó ez?

Egyszerű: van egy régi okostévéd, vagy csak egy sima változat? Csatlakoztatod a Mi TV Sticket, és kinyílik előtted a világ 🙂

– Nagyvonalakban

Lehet rajta Netflixezni, bármilyen videós tartalmat fogyasztani a weboldalak 90%-áról, Chromecast segítségével (pl. WebVideoCast Android app), Google Assistant támogatása is van, és képernyő is tükrözhető rá bármilyen Google Chromeot futtató eszközről, Androidon a Home appból. Lehet apróbb játékokkal játszani, hogy milyennekkel, a Mi Box 3 cikkben részletesebben kifejtettem. Erre találod.

Természetesen lehetőség van helyben tárolt médiák megtekintésére is, és a VLC lejátszó is elérhető rá. Megy minden, a magyar magból termesztett több tíz gigás MKV fájlok is, a hálózat jelenthet gondot egyedül, amennyiben ezt WiFin keresztül néznénk, hát… szükség van egy jó routerre.

Mi Box, vagy Mi TV stick?

Egyelőre inkább ajánlanék egy Mi Box S változatot, hiszen árban nem igazán jelentős az eltérés, teljesítmény terén viszont nem árt a 2GB RAM. Ha érkezik az izmosabb verzió is, revizionáljuk ezt a gondolatot. A Mi Box S nagyjából 20-25 ezer forintos áron kapható, a Xiaomishop.hu naprakész árazását itt tekintheted meg.

Mennyi az annyi?

Nagyjából megtudtuk, mi is ez, az a fránya árazás viszont még hátra van. A tegnapi napon a számok szinte mindenhol 39.99 eurót mutattak, már vártam, hogy az új Redmi telefon is annyi legyen, de nem lett, a TV Stick viszont igen, 40 eurós árazást kapott, mely természetesen drágább lesz, itthon meg főleg, de nagyjából 15-20 ezer forint közé tehetjük.

Összegezzünk

Személyes véleményemet a 2019-es Csernobil sorozat egyik idézetével kezdeném: Not great, not terrible, azaz magyar szinkronnal ez valahogy úgy hangzott, hogy: nem jó, de nem is tragikus. Nem tartom egy jó döntésnek ennek a Sticknek a kiadását, ebben a formában. Kevés az egy giga, évek óta kevés, mégis meglépték. Persze nagy multitaskingra amúgy sem vállalkozik, de esélyes, hogy a Netflixből Spotifyba ugrás kicsit döcögős lesz. Aztán meglátjuk, remélem ez csak kezdeti aggodalom a papírra nézve, mint amikor Pelikán József kezébe az ítélet került a vallomás helyett. A teszt során ez mindenképp kiderül majd, amit a Hello Xiaomin előbb-utóbb olvashattok. Ha nem szeretnétek lemaradni, kövessetek minket Facebook oldalunkon, a legfrissebb infókat ott megtalálhatjátok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Legújabb cikkek