Fellép a veszélyes kihívások ellen a TikTok, a jövőben nagyobb figyelmet szentelnek azokra a hashtagekre, amelyek iránt hirtelen megugrik az érdeklődés. 

Rengeteg értelmetlen, olykor egyenesen veszélyes kihívás terjed a közösségi oldalakon, ezért a TikTok úgy határozott, hogy nagyobb energiát ölnek ezen tartalmak gyors felismerésébe. A népszerű kínai közösségi média saját felmérést végzett, amelyben arra az eredményre jutottak, hogy minden ötödik tinédzser vett már részt valamilyen online kihívásban – írja a BBC. A felmérés eredménye szerint a kockázatos kihívásokban 50 felhasználóból 1, míg az igazán veszélyes kihívásokban minden 300. fiatal vesz részt. A kutatást az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztráliában, Olaszországban, Brazíliában és Mexikóban tanárok, szülők és 5400 13–19 éves fiatal körében végezték.

Az eredményekre válaszul a TikTok úgy határozott, hogy nagyobb figyelmet szentel azokra a hashtagekre, amelyek használata hirtelen megugrik a platformon. Amennyiben öngyilkosságra buzdító vagy veszélyes kihívásokra bukkannak, törlik azokat, ezzel megakadályozva, hogy a problémás tartalmak eljussanak a felhasználókhoz.

A TikTok korunk egyik legmegosztóbb platformja, van olyan, aki odavan érte, és akad olyan is, aki ki nem állhatja. A rövid videóiról ismert közösségi felület elsősorban az oldalon terjedő veszélyes kihívások miatt váltotta ki sok ember ellenszenvét, idén nyáron például a Milk Crate Challenge, azaz a tejesláda kihívás keltett kisebb fajta közfelháborodást, miután több gyerek is megsérült benne.