Állandó probléma egy mobiltelefonnál, az akkumulátor kapacitása, bár sok negatív visszajelzés alapján, sok még a mai napig képtelenek az igényeikhez vásárolni telefont, csak a fikázás az életük vásárlás után. Persze a Xiaomi sem őket hallgatta meg, csak most már képes olyan méretben gondolkodni, amibe belefér már nagyobb akku, így megnövelve a telefon működésének idejét.
A nem rég bemutatott Xiaomi Mi 10T telefon az első ilyan készüléke a cégnek, melybe végre kellő kapacitás belefért. Eddig a Xiaomi Mi 10 büszkélkedhetett 4.780 mAh akkumulátorral, így kicsit nagyobb és jobb cella került az új telefonba.

Ráadásul nem is akármilyen akkumulátor, Mi 10T-ben debütált az új, MMT technológia, ami ketté osztja az akkumulátort és egyszerre tudja tölteni, mintha kettő lenne. Így ezzel a módszerrel nem csak a töltés villámgyors, hanem a benne tárolt áram felhasználásán is lehet spórolni, annak ellenére, hogy IPS LCD került bele, ami nem mindig fogyasztóbarát.

Pár napja pedig Kínában ism megjelent a telefon, Redmi K30S néven, egy az egyben, apró változtatásokkal, amit már egy előző cikkben ki is tárgyaltam. A cég hazájában viszont nem ez az egyetlen ilyen telefon, melybe ekkora aksi került, így a XiaoBai fel is vette a tesztsorozatába:

A Redmi K30S nem kis meglepetésünkre a legelső helyen végzett, bár keleten elég nagy a konkurencia, de nem csak kínai márkák között. A listában megannyi más gyártó telefonja is szerepel, mint a Huawei, Samsung és az Apple telefonjai is (utolsók között). A tesztben, ha jól olvasom, 720p online videózás, Weibo, játék, stb. ment 5 órán keresztül. A színes csíkok amit megettek az aksiból, a sötét csík, ami megmaradt a teljes kapacitásból. Nos remekül látszik, hogy mely telefonok hogyan kezelték, hogy spóroltak az árammal a használat közben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ